Tortas "Miško mėlynė"

AUTORIUS:
Rasa Lekavičienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Tortas "Miško mėlynė"
Tortas "Miško mėlynė"
Tortas "Miško mėlynė"
Tortas "Miško mėlynė"
Tortas "Miško mėlynė"
Autorius apie receptą: Nuostabus, gaivus vasariškas tortas su mėlynėmis. Nuostabus, gaivus vasariškas tortas su mėlynėmis. Rasa Lekavičienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
320 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų špinatų
200 gramų cukraus
100 mililitrų aliejaus (bekvapio)
1 vienetas citrinos žievelės
2 šaukštai citrinų sulčių
11 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų mėlynių
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų (reikės tik sulčių)
3 šaukštai želatinos (nubrauktų)
Viršui:
1 stiklinė mėlynių
100 gramų cukraus
2 šaukštai vandens
2 šaukšteliai želatinos
pagal skonį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitas. Smulkintuvu sumalame špinatus, kartu su aliejumi ir citrinos sultimis, citrinų žievele iki vientisos masės. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, išplakame, kol masė padvigubėja. Į kiaušinių masę supilame špinatų tyrę ir gerai išmaišome. Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišyti ir supilti į paruoštą formą (naudojau apvalią 23 cm skersmens).
2.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 50 min. ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą, atvėsiname ir supjaustome į tris dalis.
3.
Pertepimui: mėlynes sutrinti elektriniu trintuvu. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje (brinkinti bent 15-20 minučių). Išbrinkusią želatiną pašildyti virš garų vonelės, kad ištirptų. Atvėsinti ir pamažu, maišant supilti į mėlynių tyrę. Kai tik masė pradės stingti, įmaišyti kondensuotą pieną ir citrinų sultis, gerai išmaišyti. Tada atsargiai įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę.
4.
Vieną biskvito lakštą užtepti kremu, dėti kitą biskvito lakštą, tepti kremo, tuomet dėti paskutinįjį lakštą ir užtepti likusiu kremu. Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms (arba nakčiai), kad sustingtų.
5.
Viršaus paruošimas: želatiną išbrinkinti vandenyje. Elektriniu trintuvu sutrinti mėlynes iki visiškos tyrės, įdėti cukrų, citrinos sultis ir pakaitinti inde, kol cukrus ištirps. Nuimti nuo ugnies, supilti želatiną ir maišyti, kol ištirps. Leisti atvėsti ir užpilti ant sustingusio torto. Viršų papuošti šviežiom mėlynėm arba pagal jūsų fantaziją. Padėti į šaldytuvą valanda-dviems, kad viršus sustingtų.
AUTORIUS: Rasa Lekavičienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Giedrė
2022-04-15 12:57
o jei sviesto vietoj aliejaus? :) ATSAKYTI
Jolita
2020-09-02 13:29
Skanus tortukas, kitoks.. ATSAKYTI
Toma
2019-12-22 22:05
Sveiki. Ar galima vietoj mėlynių naudoti šaldytus juoduosius serbentus? Gal bandėte? :) ATSAKYTI
Fausta
2019-07-17 14:53
O kada į kremą reikia įmaišyti citrinos sultis? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:28
Kaip parašyta receptuke - drauge su kondensuotu pienu :) ATSAKYTI
Rugile
2019-05-01 22:02
Ar biskvito lakstai nesigauna sausi?gal reikia juos sulaistyti pries pertepant? ATSAKYTI
Diana
2019-07-14 15:57
Šio torto biskvitas gana drėgnas savaime, aš papildomai nelaistau, bet jeigu mėgstate šlapesnius tortus, gali šiek tiek sulaistyti. Tiesiog žiūrėkite pagal tai, kaip jums pačiai atrodys perpjautas biskvitas - jeigu atrodys, kad papildoma drėgmė pravers, tada laistykite. ATSAKYTI
Edita
2020-09-13 21:54
Labai dregnas biskvitas naturaliai gaunasi,sunkus toks,dregnas,labai geras ATSAKYTI
Mirta
2018-11-21 11:57
O puošimas daromas kai viršus pilnai sustingęs būna? nes bijau kad jei iškarto dėsiu uogas gali nesustingt, bet ant sustingusio labai prastai laikosi, sunku pjaustyti nes uogos byra ;) ATSAKYTI
Sandra
2018-11-21 12:08
Jei iš karto dėsite uogas, stingimo proceso apsunkinti neturėtų, bet galima daryti ir taip: užpilti viršutinį sluoksnį, dėti į šaldytuvą kokiom 15 - 30 minučių ir tuomet uždėti uogas ir palikti toliau stingti :) ATSAKYTI
Mirta
2018-11-22 20:41
Ačiū už atsakymą, dar klausimas šiandien jau išsikepiau biskvitą, bet man gavosi ne trys o keturi sluoksniai, bet jie aišku plonesni ar pertepimas neperšus žalios spalvos? Ar vis tik geriau ta ketvirtą lapą išdalint ant trijų? Pastorint, kad nebūtų tokie ploni. Labiau lauksiu atsakymo nes jau rytoj tepti planuoju:). ATSAKYTI
Aura
2018-07-06 23:42
O jeigu daryciau is saldytu melyniu, ar skonis ir spalva nepasikeistu? ATSAKYTI
Laura
2018-07-12 14:01
Su šaldytomis irgi pavyksta puikiai, esu ne vieną kartą dariusi :-) ATSAKYTI
Laima
2018-03-27 00:42
Noriu paklausti ar galiu šį tortą naudoti kaip dviejų aukštų torto pirmą aukštą? ATSAKYTI
Laura
2018-03-27 08:45
Aš esu taip dariusi ir gerai pavyko ATSAKYTI
Laima
2018-03-27 11:59
Ir nedėjote jokio tvirtinimo viršutiam sluoksniui? Tiesiog paprastai? ATSAKYTI
Laura
2018-03-27 13:25
Aš dariau tiesiog paprastai, bet mano antras aukštas nebuvo didelis, tad atlaikė gerai. Jeigu darytumėte sunkesnį, tada turbūt kokiu šokoladiniu glajumi padengti galima apatinį tortą. Aš padariau pirma du tortus (tik mėlynių glajumi jų nedengiau), tada per naktį juos palaikiau šaldytuve, jog sutvirtėtų, o tada atsargiau dėjau vieną ant kito ir aptepiau mėlynių glajumi. ATSAKYTI
Laima
2018-03-27 16:26
O gal galėtumėte pasakyti kokį viršutinį tortą darėte? ATSAKYTI
Laima
2018-03-28 12:56
Dariau pagal šio Reffaello torto receptą, tik berods iš pusės (gal čiut daugiau negu pusės, berods 3 kiaušinių) normos. ATSAKYTI
Eva
2018-01-27 01:09
Puikus gavosi torčiukas, gaivus ir skanus, tačiau reiktų pabrėžti, kad NEpilti karštos/šiltos želatinos į kremą, nes iškart sutraukė į gabaliukus kremą(žinoma paskui atitaisiau šią klaidą su blenderiu) ir aš naudojau rapsų aliejų (sviesto skonio ir kvapo) tai gavosi LABAI skanu :) ir tie biskvitai su sviesto skoniu aliejumi nuostabūs gavosi. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital