Tortas "Rafaelo"

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 176)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 176)
Tortas "Rafaelo"
Tortas "Rafaelo"
Tortas "Rafaelo"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių (didelių)
230 gramų miltų
230 gramų cukraus
65 gramai aliejaus
20 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
Kremui:
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų kokoso drožlių
40 gramų migdolų (smulkintų)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
Sulaistymui:
200 gramų vandens
2 vienetai citrinų
2 šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir plakti iki vientisos gražios masės.
2.
Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus, 190 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
3.
Ruošiame kremą: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros sviestą (arba margariną) išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino sviesto sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti.
4.
Biskvitų sulaistymui išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, suberti cukrų.
5.
Surenkame tortą: pirmasis į tortinę dedamas biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją:) Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms. Skanaus!
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (35)
Jadvyga
2023-07-19 00:24
Nesigavo biskvitas, orkaite nauja, puiki, recepta sekiau, bet nesigavo ATSAKYTI
Ilona
2019-01-06 08:08
šis biskvitas vienas mano mėgiamausių. Negaliu neparašyti, bet cukraus tikrai galima mažinti bent iki 200 g. Tikrai. Ir kepimo milteliai. Jų per daug. Pakanka dviejų arbatinių šaukštelių su vos kaupu. Niekada šis biskvitas man nėra nepasisekęs: nepasidaro nei kepurė, nei sukrenta. Tik reik neperkepti, nes bus sausokas.
Ir iš tos normos kepu du atskirus biskvitus, 24 cm formoje. Na, gal apie 20 min. kepu. Bet visada visus biskvitus reikia tikrinti mediniu pagaliuku. Visada kepama iki sauso pagaliuko.
Ir kepimo temperatūrą galima mažinti, nes per karštoje orkaitėje greit užsideda plutelė, gali neleisti biskvitui iškilti. Šį biskvitą kepu 175-180 laipsnių orkaitėje.
Tiesa, dar kepimo laikas gali priklausyti ir nuo Jūsų turimos orkaitės. ATSAKYTI
Asta
2018-11-30 14:36
Deja, bet biskvitai nepavyko. Šonai iškilę, o vidurys subliuškęs, nors kepiau 15 min kaip parašyta, gal net šiek tiek daugiau, kol pagaliukas buvo švarus. Taip pat biskvito masės mažokai, teks kepti papildomai. ATSAKYTI
Rita
2018-11-30 15:13
Jei netolygiai kepė, gali būti orkaitės bėda. O biskvitų ar daugiau reikia, čia turbūt reikėtų spręsti pagal tai, kokį kremo - tešlos santykį mėgstate, bet, manau, čia gali būti bėda, kad biskvitai gerai neiškilo. ATSAKYTI
Rasa
2018-03-27 19:39
Ar tikrai 26 formai uztenka tiek kremo pertepimui ir sonams.mazesnems formoms kitur rasoma ir panasus kiekis produktu kremui.darysiu pirma karta todel bijau kad nepritrukciau kremo. ATSAKYTI
Laura
2018-03-28 12:42
Žinokit čia nemažai kremo gausis, pagal svorį - truputį daugiau negu kilogramas kremo, tai tikrai užteks. Tik iškart atsidėkite apie ketvirtadalį (na gal truputį mažiau negu ketvirtadalį) kremo torto šonams aptepti, o likusį kremą padalinkite į tris dalis ir jomis aptepkite papločius. Taip darant, kremo tikrai nepritrūksite ;) ATSAKYTI
Rasa
2018-03-28 13:58
Aciu labai.po svenciu parasysiu kaip pavyko. ATSAKYTI
Ausra
2018-03-17 09:02
Puikiai isejo, geras receptukas ATSAKYTI
Nadiežda
2017-11-25 14:37
Žiauriai skanus ATSAKYTI
Rima
2017-10-16 16:05
Gal galite paaiškinti kas tas grietinėlės standiklis? Gal kuo nors ji būtų galima pakeist. Gyvenu ne Lietuvoje. Ačiū ATSAKYTI
Gintarė
2017-10-16 17:30
Grietinėlės standiklis naudojamas tam, kad išplakta grietinėlė geriau formą laikytų ir nesukristų. Paieškokite parduotuvėje prie vanilinio cukraus, želatinos ir kitų konditerinių priedų, Dr. Oetker būna, Stabilizer for whipping cream vadinasi, dar būna Cream stiffener. ATSAKYTI
Ernesta
2017-02-12 18:17
Labai skanus ir greit pagaminamas, į masę sutryniau bananą. ATSAKYTI
Mysha
2016-12-31 22:19
Gaminau du kart nes labai skanus. Mano vyras,vaikai ir draugai paprase antru porciju. ATSAKYTI
terese
2016-11-14 15:22
gaminau ir as. super, labai skanus.
ATSAKYTI
kita lina
2016-06-21 10:05
Tikrai labai labai skanus. Tik skaiciuojancioms kalorijas netiktu - riebus. Bet visiems kitiems - rekomenduoju. Tiesiog tirpstantis ATSAKYTI
rasa
2016-01-16 19:38
Labai skanus ir as isbandziau ATSAKYTI
Lijana
2015-08-24 23:04
Tikrai puikus, tik man per saldus, tad vieną pertepimo sluoksnį darau iš žele gabaliukų ir jogurto, o kitą iš nurodytų produktų. Tik žinoma reikia per pus mažiau antrojo pertepimo. ATSAKYTI
Laurija
2015-06-15 19:11
Labai skanus! ATSAKYTI
romena
2014-03-18 12:54
labai skanus tortas. patiko visai seimai. tikrai gaminsiu dar ne syki. ATSAKYTI
Jurgita
2013-01-31 09:53
Sulaukiau atsakymo iš vyro kolektyvo.Įvertino labai gerai.Klausė,ar galima būtų užsisakyti.:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital