Tortas "Karpatka" su plikytu kremu

AUTORIUS:
Sonata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Tortas "Karpatka" su plikytu kremu
Tortas "Karpatka" su plikytu kremu
Tortas "Karpatka" su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Labai skanus tortas, kurį papildomai galima pagardinti uogomis. Receptą radau internete ir man jis labai patiko. Labai skanus tortas, kurį papildomai galima pagardinti uogomis. Receptą radau internete ir man jis labai patiko. Sonata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
140 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
100 mililitrų pieno
80 gramų sviesto
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
600 mililitrų pieno
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
60 gramų bulvių krakmolo
pagal skonį vanilės
Papildomai:
15 gramų migdolų drožlių (nebūtina)
pagal poreikį cukraus pudros (viršui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į puodą dėti sviestą, pilti pieną, vandenį, berti druską ir užvirti. Įsijoti miltus ir intensyviai maišyti mediniu šaukštu neišjungiant kaitros. Maišyti reikia apie 4 - 5 minutes iki kol tešla susiformuos į rutulio formą ir atkibs nuo puodo sienelių.
2.
Paruoštą tešlą dėti į dubenį ir pamaišyti, kad pasišalintų garai ir šiek tiek atvėstų.
3.
Į dubenį su atvėsusia tešla įmušti vieną kiaušinį ir gerai išmaišyti mentele, mediniu šaukštu ar elektriniu plaktuvu. Tuomet įmušti antrą kiaušinį, ir vėl labai gerai išmaišyti. Tokiu būdu įmaišyti likusius kiaušinius.
4.
Paruoštą tešlą padalinti į dvi lygias dalis.
5.
Kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, šaukštu sudėti pusę tešlos. Paviršiaus lyginti nereikia. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
6.
Kai iškeps, išimti iškeptą lakštą ir atvėsinti ant grotelių. Kaip ir pirmąjį lakštą, taip pat šaukštu sudėti likusią tešlą ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minučių. Tuomet atvėsinti ant grotelių.
7.
Kremui į puodą įpilti 450 ml pieno ir užvirti.
8.
Į dubenį įmušti kiaušinius, dėti vanilę, berti krakmolą, supilti likusį pieną ir gerai išplakti. Nuolat plakant supilti 225 ml virinto pieno ir išmaišyti. Paruoštą masę supilti į puodą su likusiu pienu ir vis plakant šluotele kaitinti iki kol sutirštės.
9.
Puodą nukelti nuo kaitros, uždengti maistinę plėvelę, kad liestų kremą ir atidėti atvėsti. Maistinė plėvelė apsaugos kremą nuo plutelės susidarymo.
10.
Į dubenį dėti sviestą ir gerai išplakti. Dalimis sudėti atvėsusį kremą ir išplakti.
11.
Į kepimo formą nusegamais kraštais dėti lakštą be migdolų drožlių. Kepimo formos vidinę pusę apsukti tvirta plėvele ar kepimo popieriumi, kad būtų lengviau nuimti ir kraštai būtų lygūs. Tuomet dėti kremą, paskirstyti per visą plotį, dėti tešlos sluoksnį su migdolais.
12.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms. Tuomet apibarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Jei norite gaivesnio varianto, ant viršaus galima uždėti uogų ar smulkintų vaisių. Arba į paruoštą kremą atsargiai įmaišyti šilauogių, šviežių aviečių, braškių ar kitų uogų. Galima daryti ir uogų ar vaisių sluoksnį - uždėti pusę kremo, tuomet išdėlioti uogas ar vaisius ir uždengti likusiu kremu.
AUTORIUS: Sonata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital