Taupus šokoladinis braunis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Taupus šokoladinis braunis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Taupus šokoladinis braunis
Taupus šokoladinis braunis
Taupus šokoladinis braunis
Autorius apie receptą: Šis pyragas yra tobulas išsigelbėjimas, kai norisi kažko saldaus, drėgno ir šokoladiško, nes jo ingredientų beveik visada būna spintelėje. Taip, tai nėra klasikinis Šis pyragas yra tobulas išsigelbėjimas, kai norisi kažko saldaus, drėgno ir šokoladiško, nes jo ingredientų beveik visada būna spintelėje. Taip, tai nėra klasikinis braunis, nes šokoladą čia pakeičia kakava, tačiau patikėkite, šis braunio pusbrolis yra vertas braunio pusbrolio vardo. Beje, šį skanumyną drąsiai gardinkite riešutais, pasmulkinto banano kubeliais, mėgiamais prieskoniais ar kuo tik sugalvosite.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų cukraus (naudoju perpus paprastą ir rudajį Dansukker)
160 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio, arba 200 g sviesto, žr. patarimus)
70 gramų kakavos (kokybiškos, bent 20-25 proc. riebumo)
60 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aliejų supilti į prikaistuvį ir šiek tiek pašildyti (neturi būti karštas, tik šiltas). Nuiti nuo ugnies, suberti kakavą ir gerai išmaišyti, jog neliktų gumuliukų. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masės tūris ženkliai padidės ir patrynus tarp pirštų beveik nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 5-7 minutes).
3.
Plakant jau mažu greičiu į kiaušinių masę per kelis kartus supilti kakavos masę. Galiausiai suberti miltus ir išmaišyti šaukštu, kad neliktų sausų miltų.
4.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm) ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, iki braunio viršuje susidarys plutelė, o į vidurį įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite apkibusį trupinukais, bet neatrodys, jog mirkėte šokolado padaže.
5.
Iškepusį braunį palikite 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada atsargiai išimkite pakeldami už kepimo popieriaus krašų ir perkelkite ant grotelių.
6.
Palikite pravėsti ir sutvirtėti, o tada pjaustykite ir gardžiuokitės!
Patarimai:
Vietoje aliejaus galite naudoti ir tirpintą sviestą, tik jo dėkite šiek tiek daugiau - 200 g, kadangi sviesto riebumas mažesnis už aliejaus. Visgi su aliejumi šis braunis pavyksta drėgnesnis.
RECEPTO DRAUGAS: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital