Autorius apie receptą:
Šis silkės kapotinis nepaliks abejingų, puikiai tinka patiekti kaip patiekalą, arba užtepėlę duonelėms.
Šis silkės kapotinis nepaliks abejingų, puikiai tinka patiekti kaip patiekalą, arba užtepėlę duonelėms.
Tomas Rimydis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų
silkės
30 gramų
rausvųjų svogūnų
10 gramų
grūdėtųjų garstyčių
10 gramų
aviečių uogienės
5 gramai
krapų
5 gramai
petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Silkė nuvaloma nuo kaulų ir labai smulkiai sukapojama.
2.
Į kapotą silkę dedami garstyčių grūdeliai, smulkiai sukapoti svogūnai, labai smulkiai sukapoti krapai bei petražolės ir aviečių uogienė. Viskas labai gerai išmaišoma.
3.
Šį kapotinį tinka patiekti tiek vieną, tiek kaip užtepėlę ar pvz. su pastarnokų sriuba, kaip dariau šiame recepte.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Jeigu norite dar skanesnio kapotinio, svogūnus pirmiausia šiek tiek palaikykite marinate, pagamintame sumaišius lygiomis dalimis vandenį, obuolių actą bei cukrų (arba medų). Tai sušvelnins jų aštrumą ir suteiks kapotiniui įvairiapusiškesnio skonio.
Kaip manote, ar aviečių uogiene galima keisti vyšnių?
ATSAKYTI
Diana
2021-12-21 22:59
Manau, kad galima, nes vyšnių irgi turi rūgštelės
ATSAKYTI
Renata
2021-12-19 15:12
Ar būtina uogienė? :)
ATSAKYTI
Diana
2021-12-19 20:32
Man ji čia labai tinka, nes subalansuoja garstyčių rūgštelę, bet jei nemėgstate, galite nedėti. Bet uogienės dedama visai nedaug, tad ragaujantys net nesupras, kodėl taip skanu.
ATSAKYTI