LaMaistas TV laida - " Velykų rytas"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-04-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - " Velykų rytas"

Šio sekmadienio, balandžio 12 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys pateikė gardžių idėjų, kurioms pagaminti reikės visiškai neįmantrių ingredientų, kuriuos daugelis suras namų spintelėse ir šaldytuve. Šiuos patiekalus pagaminsite greitai ir nesudėtingai.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Nuolatinis laidos šefas Vylius gamino tobulai minkštus šašlykus. Būtent šie šašlykai yra šefo mėgstamiausi ir visada pasiteisina, nes iškepa sultingi, minkšti ir labai gardūs. Paslaptis labai paprasta - marinatas. Vylius marinatą ruošia tik iš svogūnų. Svogūnus supjausto, gerai sutrina rankomis, tuomet svogūnai išleidžia sultis ir sudedami mėsos gabaliukai. Norint pačio geriausio šašlykų skonio, šefas pataria marinuoti šašlykus per naktį. Šašlykus tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais, pabarstyti granatų sėklomis ir smulkintomis petražolėmis.

 

Tobulai minkšti šašlykai

 

Vylius paruošė jogurtinį padažą su kalendromis ir žaliąja citrina. Paruošite akimirksniu, o nuo stalo dings taip pat labai greitai. Kalendras galima keisti krapais ar kitais mėgstamais žalumynais, jei norisi, tinka pagardinti aitriąja paprika. 

 

Jogurtinis padažas su kalendromis ir žaliąja citrina

 

Laidos šefas Tomas ruošė tortilijų suvožtinį su vištiena, kiaušiniais ir sūriu. Sotu, labai skanu ir atrodo įspūdingai, o paruošimui reikia visiškai neįmantrių ingredientų. Suvožtiniui paruošti galima naudoti bet kokią turimą vištieną - puikiai tiks kepta ar troškinta.  Šis patiekalas tinka tiek pusryčių, tiek pietų stalui.

 

Tortilijų suvožtinis su vištiena, kiaušiniais ir sūriu

 

Šefas Tomas gamino ir antrąjį patiekalą - suktinį su kopūstais ir mėsyte. Tomas pamini, kad įdarui galima naudoti bet kokius, virtuvėje randamus ingredientus. Šio suktinio visiškai nesudėtingas paruošimas, bet atrodo įspūdingai, o ir ragauti labai skanu. Puikiai tinka valgyti vieną arba tiekti su šviežių daržovių salotomis.

 

Suktinis su rūkytais kopūstais ir mėsyte

 

Tomas taip pat parodė, kaip paruošti tobulai traškias keptas daržoves. Tai padaryti visiškai nesudėtinga ir nereikalauja daug laiko. Svarbu supjaustytas daržoves pavirti tik dvi minutes, tuomet gerai atvėsinti šaltame vandenyje ir pakepti minutę, tuomet daržovės bus traškios ir skanios. Labai tinka tiekti šalia pamėgtų mėsos ir žuvies patiekalų.

 

Tobulai traškios keptos daržovės

 

Laidos svečias Mindaugas gamino snikerinius saldainius sveikiau, kurie patiks visiems smaližiams. Reikia tik trijų ingredientų, dešimt minučių paruošimui, šiek tiek kantrybės iki kol sušals ir galima mėgautis saldžiais, labai gardžiais ir sveikesniais saldainiais. Mindaugas saldainius šaldė silikoninėje formoje, tačiau pamini, kad puikiai tinka ir bet kokios kitos formos ar paprasčiausios popierinės keksiukų formelės.

 

Snikeriniai saldainiai sveikiau

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital