Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Autorius apie receptą: Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (cheeseburger soup), nes įprastai Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (cheeseburger soup), nes įprastai naudojama jautiena, tuomet lydytas sūris ir tiekiama su mėsainių bandelėmis. Tačiau aš šį kartą gaminau su vištienos faršu. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai bulvių (nedidelių)
450 gramų maltos vištienos (arba kalakutienos ar kitos mėgiamos mėsos)
450 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
200 mililitrų pieno
150 gramų lydyto sūrio
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 sauja petražolių (smulkintų)
1 šaukštas kvietinių miltų
2 šaukštai sviesto (apie 40 g)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
4 vienetai mėsainių bandelių (arba šviesios duonelės, nebūtina)
50 gramų rūkytos šoninės (nebūtina)
50 gramų čederio sūrio (ar kito kietojo, tarkuoto, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morkas stambiai sutarkuoti. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
2.
Į puodą sudėti maltą vištieną ir maišant pakepti iki mėsa bus iškepusi, skysčio nebeliks. Tuomet perdėti į lėkštę.
3.
Į tą patį puodą dėti šaukštą sviesto, ištirpinti. Suberti smulkintus svogūnus bei morkas ir pakepinti iki daržovės suminkštės.
4.
Bulves suberti į puodą su daržovėmis. Sudėti apkepintą mėsą ir supilti sultinį. Virti apie 10-15 minučių iki bulvės suminkštės.
5.
Kai suminkštės, pasiruošti sriubą tirštinantį padažą. Tam į keptuvę įdėti šaukštą sviesto, ištirpinti. Suberti miltus ir maišant pakepti apie 1-2 min iki miltai pagels.
6.
Į sriubą sukrėsti kepintų miltų masę, gerai išmaišyti. Tuomet supilti pieną, suberti smulkintas petražoles, džiovintą baziliką ir maišant virti apie 3 minutes. Sudėti lydytą sūrį ir maišant pakaitinti iki sūris ištirps. Pagal skonį pagardinti pipirais.
7.
Mėsainių bandeles pakepti sausoje keptuvėje apie minutę, tuomet supjaustyti kubeliais (arba tiekti nepjaustytą bandelę prie sriubos).
8.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į sausą keptuvę ir trumpai apkepti.
9.
Sriubą supilstyti į lėkštes, pabarstyti šoninės gabaliukais, bandelės kubeliais ir tarkuotu sūriu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Raimonda
2023-03-30 20:22
Pati skaniausia sriuba kokią tik esu gaminusi❣️ Džiaugiuosi atradusi šį receptą. Ačiū ATSAKYTI
Asta
2021-10-11 15:24
Nuostabi sriuba!! Gaminau su malta kalakutiena ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital