Tiršta vištienos ir brokolių sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Tiršta vištienos ir brokolių sriuba
Tiršta vištienos ir brokolių sriuba
Tiršta vištienos ir brokolių sriuba
Tiršta vištienos ir brokolių sriuba
Tiršta vištienos ir brokolių sriuba
Tiršta vištienos ir brokolių sriuba
Tiršta vištienos ir brokolių sriuba
Autorius apie receptą: Gyvename pasaulio krašte, kuriame pavasarį netikėtai gali atslinkti žvarbi žiema, o vidury kaitrios vasaros – vėsus ir lietingas ruduo. Gera turėti receptą skanios ir jaukios Gyvename pasaulio krašte, kuriame pavasarį netikėtai gali atslinkti žvarbi žiema, o vidury kaitrios vasaros – vėsus ir lietingas ruduo. Gera turėti receptą skanios ir jaukios sriubos, kuri sušildys bet kurią dieną, kad ir koks metų laikas bebūtų už lango. Kepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildys namus gardžių aromatų, brokolis sriubai suteiks lengvumo, o kepta vištiena – sotumo. Jei sriubos norisi dar tirštesnės ir riebesnės, liesą grietinėlę drąsiai keiskite riebia. Ingredientų sąraše nepraleiskite čederio sūrio – jis sriubai suteiks ir kremiškumo, ir malonaus pikantiškumo. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 litro vištienos sultinio (naudojome 3 „Gallina Blanca“ sultinio kubelius)
450 gramų brokolių (apytikriai)
300 gramų vištienos (keptos)
250 mililitrų grietinėlės, liesos
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (džiovintų)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1 vienetas lauro lapų
Patiekiant:
pagal poreikį skrebučių (duonos)
pagal poreikį čederio sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą supilkite aliejų, įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite maždaug vienodo dydžio gabalėliais supjaustytus svogūnus, saliero stiebus ir morkas. Kepinkite, vis pamaišydami, apie 7-8 minutes, kol daržovės suminkštės.
2.
Suberkite smulkiai kapotus česnakus, įdėkite lauro lapelį, suberkite žoleles, druską ir pipirus. Maišydami pakepinkite dar minutę, kol česnakas paskleis malonų aromatą.
3.
Supilkite vištienos sultinį ir leiskite užvirti. Sudėkite žiedynėliais išskaidytą brokolį (stiebą supjaustykite nedideliais gabalėliais), sudėkite smulkintą (pjaustytą ar suplėšytą) keptą vištieną. Virkite virš vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol brokoliai bus išvirę ir minkšti.
4.
Atskirame dubenėlyje grietinėlę ir kukurūzų krakmolą išmaišykite šluotele, kol krakmolas ištirps. Supilkite į puodą su sriuba. Maišydami pakaitinkite, kol sriuba šiek tiek sutirštės.
5.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.
6.
Patiekite sriubą su duonos skrebučiais ir saujele tarkuoto čederio sūrio.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ela
2023-11-20 12:01
O be sūrio skanu būtų? ATSAKYTI
Justina
2023-11-20 13:10
Kaip autorė ir rašo, sūris sriubai suteikia ir kremiškumo, ir malonaus pikantiškumo, tad prideda skonio natą. Bet jei nenorite, galit ir nedėti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital