Dubenyje sumaišyti vandenį su aliejumi, druska ir citrinos sultimis (rūgštis padės lengviau iškočioti tešlą). Įmaišyti pusę miltų kiekio, o tada pamažu maišant sudėti likusius miltus ir galiausiai išminkyti tešlą. Tešlą reikėtų minkyti apie 10 minučių, kol ji bus visiškai vientisa ir elsatinga. Tešla turi būti minkšta, elastinga, bet ne lipni. Jeigu tešla lipni, įdėkite dar truputį miltų. Tada iš tešlos suformuokite rutulį, jo paviršių patepkite trupučiu aliejaus (kad neapdžiūtų), įdėkite į dubenį, pridengkite maistine plėvele ir leiskite pastovėti apie valandą kambario temperatūroje (tešlą galite pasiruošti ir iš anksto,
tiesiog pastovėjusią ją perdėkite į šaldytuvą, ją galite šaldytuve laikyti 2-3 dienas).
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)