Autorius apie receptą:
Kas galėtų pagalvoti, kad lydytą sūrelį namuose paruošti taip paprasta? Aš jį paprastai ruošiu su krapais, nes juo labai mėgstu, bet galima rinktis ir kitokius žalumynus ar
Kas galėtų pagalvoti, kad lydytą sūrelį namuose paruošti taip paprasta? Aš jį paprastai ruošiu su krapais, nes juo labai mėgstu, bet galima rinktis ir kitokius žalumynus ar ruošti visai be jų. Dar tinka berti maltos aitriosios paprikos ar kitų prieskonių, kiekvienam pagal skonį! Receptą radau rusiškame forume. Naudojame sūrelį sumuštiniams, lavašo suktinukams ar tiesiog kaip padažiuką prie keptos duonos.
(...daugiau)(...mažiau)
Rasa
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų
varškės
80 gramų
sviesto
1 vienetas
kiaušinių
1 saujelė
krapų
1 skiltelė
česnako
0.5 šaukštelio
druskos
0.5 šaukštelio
sodos
1/4 šaukštelio
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Krapus nuplauti ir palikti nudžiūti.
2.
Varškę sudėti į nedidelį puodą. Į varškę įmušti kiaušinį, berti sodą, cukrų, druską, į kelias dalis perpjautą česnaką ir sviestą.
3.
Viską sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
4.
Didesniame puode užkaisti vandenį, ant viršaus statyti mažesnį puodą (darome garų vonelę), vandens turėtų būti tiek, kad neliestų mažojo puodo dugno.
5.
Kaitinti, vis maišant, maždaug 5 minutes, kol viskas ištirps iki vientisos masės.
6.
Masę supilti į indelį ir išmaišyti smulkintus krapus. Palikti atvėsti. Laikyti šaldytuve.