Autorius apie receptą:
Nebrangiai ir labai paprastai paruošiamas pyragas. Papildomai galima perpjauti išilgai pusiau ir pertepti vyšnių ar kita rūgštesne uogiene.
Nebrangiai ir labai paprastai paruošiamas pyragas. Papildomai galima perpjauti išilgai pusiau ir pertepti vyšnių ar kita rūgštesne uogiene.
Ingrida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 stiklinė
cukraus
200 gramų
grietinės
2 vienetai
kiaušinių
5 šaukštai
kvietinių miltų
3 šaukštai
kakavos
1 šaukštelis
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius paplakti su cukrumi, įmaišyti grietinę, suberti persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Viską išplakti, kol neliks sausų gumuliukų.
2.
Tešlą pilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ar iškepęs, aptikriname mediniu smeigtuku. Jei ištraukiame smeigtuką aplipusį tešla, reikia kepti dar kelias minutes, jei smeigtukas sausas - pyragas iškepęs.
3.
Pyragą išimame iš formos ir paliekame atvėsti ant grotelių.