Tarta su rikota ir braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tarta su rikota ir braškėmis
Tarta su rikota ir braškėmis
Tarta su rikota ir braškėmis
Tarta su rikota ir braškėmis
Autorius apie receptą: Puikus tartas, kurį siūlau ruošti su šviežiomis braškėmis, tačiau jų sezonui pasibaigus, puikiai tiks avietės. Arba galite maišyti kelių rūšių uogas. Rikotos įdaras Puikus tartas, kurį siūlau ruošti su šviežiomis braškėmis, tačiau jų sezonui pasibaigus, puikiai tiks avietės. Arba galite maišyti kelių rūšių uogas. Rikotos įdaras labai švelnios, glotnios tekstūros. Vietoje rikotos galite naudoti ir labai gerai iki vientiso kremo pertrintą varškę – skonis bus šiek tiek kitoks, bet bus vis vien skanu. Ingredientai skirti maždaug 24 cm dydžio kepimo formai. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
210 gramų kvietinių miltų
20 gramų kakavos (nesaldintos, miltelių)
130 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
50 gramų cukraus pudros
1 žiupsnis druskos
Įdarui:
500 gramų rikotos sūrio
3 vienetai kiaušinių trynių (didelių)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1.5 šaukštelio vanilės pastos (arba ekstrakto)
Viršui:
400 gramų braškių (apytikriai)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 sauja migdolų drožlių (kepintų)
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trapios tešlos krepšeliui paruošti, sutrinkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, cukraus pudrą ir druską, kol ingredientai susimaišys. Patogiausia naudoti elektrinį kombainą ar smulkintuvą, bet jei jų neturite, galite sutrinti rankomis.
2.
Įsijokite miltus, kakavos miltelius ir trumpai sumaišykite iki trupinių. Įmaišykite kiaušinį, suformuokite tešlą (minkyti nereikia) ir palaikykite šaldytuve apie 20 min.
3.
Kepimo formą patepkite sviestu. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite į formą arba tiesiog įlipdykite tešlą rankomis. Subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve dar apie 30–60 min.
4.
Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Palikite atvėsti.
5.
Įdaro ir tarto paruošimui, rikotą sumaišykite su cukrumi ir vanilės pasta ar ekstraktu.
6.
Įmuškite kiaušinį, sudėkite kiaušinių trynius ir plakimo šluotele sumaišykite iki vientisos masės. Įtarkuokite citrinos žievelę.
7.
Paskleiskite įdarą ant trapios tešlos pagrindo ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol įdaras sutvirtės. Atvėsinkite.
8.
Prieš patiekiant pyragą, griežinėliais supjaustykite braškes ir išdėliokite ant viršaus.
9.
Apibarstykite tarkuota citrinos žievele, cukraus pudra ir migdolų riekelėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital