Šviežių bulvių Žemaičiai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Šviežių bulvių Žemaičiai
Šviežių bulvių Žemaičiai
Šviežių bulvių Žemaičiai
Autorius apie receptą: Žemaičių blynus mėgau visada ir dabar juos labai mėgstu, tik va, kepu juos gana retai. Šįsyk prikepiau žemaičių blynų iš šviežių bulvių. Blyneliai iškepė labai Žemaičių blynus mėgau visada ir dabar juos labai mėgstu, tik va, kepu juos gana retai. Šįsyk prikepiau žemaičių blynų iš šviežių bulvių. Blyneliai iškepė labai skanūs, bet ar jie gali būti neskanūs? Labiausiai žemaičių blynams tinka su lupenomis virtos bulvės, bet aš, kaip visada renkuosi greitesnį variantą, gaminau su grūstomis bulvėmis (beje, ir vištienos turėjau virtos). Taigi, ilgai netrukus, žemaičių blynai buvo iškepti. O dabar skubu prie recepto. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
12 vienetų bulvių (vidutinio dydžio, naudojau šviežias)
300 gramų vištienos (virtos arba maltos keptos mėsos, apytikriai)
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai krakmolo (su kaupu)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Papildomai:
pagal poreikį sviesto (kepimui)
pagal poreikį vandens (virimui)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną susmulkinti.
2.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti, suberti svogūnus ir apkepti kelias minutes.
3.
Vištieną sumalti, sudėti į dubenį. Suberti svogūnus, pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, pipirais, druska ir išmaišyti.
4.
Į puodą pilti vandens, įberti druskos, sudėti bulves ir virti apie 20 minučių.
5.
Tuomet bulves sugrūsti bulvių grūstuku, įmušti kiaušinį, suberti krakmolą ir išmaišyti.
6.
Imti gabaliuką bulvių masės, formuoti paplotėlį, įdėti mėsos įdaro ir užspausti kraštelius, formuoti blynelį. Kad bulvių masė neliptų prie rankų, jas galima sutepti aliejumi, jei bulvių masė per skysta, prastai limpa, galima berti papildomai krakmolo.
7.
Į keptuvę dėti sviesto, įkaitinti, sudėti blynelius ir apkepti po kelias minutes iš abiejų pusių.
8.
Blynelius tiekiau su grietinės ir sviesto padažu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital