Autorius apie receptą:
Man nepatinka traškūs vafliai. Tai labai faina, kad pradžioje jie traškūs, o vėliau suminkštėja ir būna lygiai tokie, kokius mama mums kepdavo. Turiu tą senovišką kepyklę.
Man nepatinka traškūs vafliai. Tai labai faina, kad pradžioje jie traškūs, o vėliau suminkštėja ir būna lygiai tokie, kokius mama mums kepdavo. Turiu tą senovišką kepyklę. Viena kojelė nulūžus, visa pajuodus ir drebanti, bet užtai kepa tobulai! Ir nors labai retai ją ištraukiu, bet neleidžiu vyrui išmesti, kuris karts nuo karto pasikėsina tai padaryti, mat jam tik vietą užima. Bet geri dalykai nebūtinai turi būti blizgantys kaip deimantai. Kartais po pavargusia išvaizda slypi ilga istorija ir meilė.
(...daugiau)(...mažiau)Simona, Balta lėkštė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai
kiaušinių
200 gramų
sviesto
160 gramų
kvietinių miltų
115 gramų
cukraus
(arba pagal skonį)
pagal skonį
vanilės pastos
(arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, ištirpinti ir palikti atvėsti.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, dėti vanilę ir išplakti. Supilti atvėsintą sviestą ir vėl išplakti. Suberti miltus, išmaišyti.
3.
Į vaflių keptuvę pilti samtelį paruoštos tešlos ir kepti. Kai iškepa, išimti iš keptuvės ir iš karto, kol dar karšti, susukti. Pradžioje vafliukai būna traškūs, o vėliau suminkštėja.