Autorius apie receptą:
Patys skaniausi kalafiorai, kai mama kepdavo vaikystėje. Jeigu mėgstate kalafiorus su džiūvėsėliais, tada apvirtus kalafiorus tiesiog prieš apkepdami dar dosniai apvoliokite
Patys skaniausi kalafiorai, kai mama kepdavo vaikystėje. Jeigu mėgstate kalafiorus su džiūvėsėliais, tada apvirtus kalafiorus tiesiog prieš apkepdami dar dosniai apvoliokite džiūvėsėliais ir tada kepkite viską lygiai taip pat. Bet man labai skanu ir be jų. Dar kepant kartais drauge su svogūnų apkepimu tarkuotą morką arba idedu šaukštelį kario prieskonių ar smulkinto česnakiuko - irgi labai tinka.
(...daugiau)(...mažiau)
Sandra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas
žiedinių kopūstų
80 gramų
sviesto
1 vienetas
svogūnų
1 šaukštelis
kmynų
(galima nedėti)
pagal skonį
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais, juos suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite apie 3-5 minutes, kol truputį suminkštės, bet atsargiai, nepervirkite. Tada nusunkite ir užpilkite šaltu vandeniu, kad žiedinis kopūstas atvėstų, bet liktų traškus. Po to vandenį nusunkite.
2.
Įkaitinti keptuvę, joje ištirpinkite sviestą ir svieste pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki bus gražiai auksinės spalvos. Tada sudėkite žiedinį kopūstą ir kmynus bei troškinkite apie 10-15 minučių.
3.
Baigiant troškinti pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Galite dar pabarstyti mėgiamais žalumynais.