1.
Agurkus supjaustome plonomis riekėmis (geriausia bulvių skustuku). Papriką supjaustyti kubeliais, kiek mažesniais kubeliais supjaustyti virtą kiaušinį, morką ir svogūną. Sukapoti žalumynus.
2.
Į mažą indelį pilti 60ml šalto vandens, ant viršaus užberti želatiną, palikti išbrinkti 10-20 min. Tada ištirpinti virš garų vonelės (ar atsargiai mikrobangėje), neužvirinti! Palikti truputį atvėsti, kad būtų dar šiek tiek šilta, bet ne karšta.
3.
Į dubenį dėti majonezą, išmaišyti. Nuolat maišant į majonezą plona srovele supilti želatiną. Berti pjaustytas morkas, papriką, kiaušinį, svogūną bei žalumynus. Išmaišyti.
4.
Pasitiesti maistinę plėvelę, dėti vieną silkės filė. Ant silkės filė tepti sluoksnį majonezo ir daržovių mišinio, išdėlioti agurko riekes, vėl tepti majonezo masės ir sudėti agurkų juosteles ir dėti kitą silkės filė.
5.
Standžiai apvynioti maistine plėvele ir formuoti stačiakampio ar dešros ritinio formą. Laikyti pernakt šaldytuve, o po to supjaustyti griežinėliais. Skanaus.