Sūrio tortas su braškėmis ir želė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sūrio tortas su braškėmis ir želė
Autorius apie receptą: Nereikia nieko ypatingo, tik šiek tiek dėmesio. Turite labai parastą ir skanų tortuką ant savo stalo! Beje, ingridientų kiekiai paskaičiuoti 16 cm skersmens apvaliai formai. Nereikia nieko ypatingo, tik šiek tiek dėmesio. Turite labai parastą ir skanų tortuką ant savo stalo! Beje, ingridientų kiekiai paskaičiuoti 16 cm skersmens apvaliai formai. Viktorija, Gaminame ir mėgaujamės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų braškių
250 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų vandens (verdančio)
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba riebesnės)
77 gramai želės (mėgiamos)
1 žiupsnelis druskos
Biskvitui:
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai migdolų miltų (arba kvietinių)
1/3 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui paruošti, į du skirtingus dubenis atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.
2.
Trynį išplakti elektriniu plakikliu kol pašviesės, tuomet berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti iki vientisos masės. Masė bus labai tiršta.
3.
Į trynio ir miltų masę iš lėto įmaišyti kiaušinio baltymą, svarbu stipriai neplakti.
4.
Gautą tešlą paskirstyti ant kepimo popieriaus daugmaž tokio dydžio "blyneliu" kokio yra jūsų kepimo forma, kad po to galima būtų išpjauti reikiamo dydžio apskritimą. Aš naudojau 16 cm skersmens.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 8-10 minučių.
6.
Kol kepa biskvitas paruošti braškes: nupjauti kotelius ir supjaustyti išilgai, patikrinti ar užtenka braškių išdėlioti per torto apkritimo šonus (pjūviu į išorę). Likusias braškes supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenį.
7.
Į kitą dubenį suberti žėlė ir užpilti verdantį vandenį, išmaišyti.
8.
Kremui paruošti, išplakti maskarponę su grietinėle. Kremas turi būti labai tirštos grietinės konsistencijos.
9.
Iškepus biskvitui išpjauti reikiamo dydžio apskritimą ir dėti į kepimo formą (naudojau 16 cm skersmens). Formos kraštelius padengti maistine plėvele arba acetatine juosta. Išdėlioti braškes per visus formos šonus ir dėti pusę kremo, tada suformuoti nedidelį įdubimą per vidurį ir ten sudėti kubeliais supjaustytas braškes. Ant viršaus dėti likusį kremą.
10.
Torto viršų išlyginti ir atsargiai šaukšteliu ant viršaus pilti atvėsintą žėlę.
11.
Tortą dėti į šaldytuvą 3 valandoms, o dar geriau palikt per naktį.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Greta
2024-03-19 21:53
Stipriai neatitinka kiekiai. Pagal miltų ir kiaušinio santykį gaunasi trupiniai, o ne tešla biskvitui. Teko koreguoti. be to per mažai net itin plonam sluoksniui 16cm. Torto formos kremas net neužpildė. Reiktų pusantro karto daugiau bent jau. Kremas nestingstantis, nuo jo kiaurai bėga žele. Žodžiu labai liūdna, kad dukros gimtadieniui torto neturiu. ATSAKYTI
Aistė
2024-03-21 16:56
Galbūt kiaušinio dydis buvo kitoks, nei pas autorę. Labai svarbu kuo geriau išplakti baltymą ir trynį, sumaišius su 3 šaukštais neturėtų būti trupiniai, bet masė turi būti labai tiršta, lyg šlapias smėlis. Iš tokio kiekio tikrai nebus storas pagrindas, bet ir nuotraukoje matosi, kad jis plonytis. Dėl kremo, 16 cm formai jo turėtų būti pakankamai, labai svarbu gerai išplakti grietinėlę su maskarpone, neperplakti ir naudoti šaltus produktus, svarbu ir kad būtų grietinėlė riebi. Bet žinoma, ir formų įvairių aukščių būna. Svarbu atkreipti dėmesį, kad želė ruošiama su mažu kiekiu vandens, ne taip, kaip esame įpratę daryti pagal nurodymus ant pakelio. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital