Sūrio tortas su abrikosų putėsiais

AUTORIUS:
Aurelija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Sūrio tortas su abrikosų putėsiais
Sūrio tortas su abrikosų putėsiais
Sūrio tortas su abrikosų putėsiais
Autorius apie receptą: Tradicinis sūrio tortas su gaiviu abrikosų putėsių sluoksniu. Tradicinis sūrio tortas su gaiviu abrikosų putėsių sluoksniu. Aurelija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų filadelfijos sūrio (kambario temperatūros)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
120 gramų cukraus pudros
30 gramų kukurūzų krakmolo
5 gramai vanilės pastos
Pagrindui:
200 gramų sausainių
60 gramų sviesto
Musui:
500 gramų abrikosų
8 gramai želatinos lapelių
100 gramų cukraus
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkiname elektriniu trintuvu iki trupinių.
2.
Ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais iki vientisumo.
3.
Paruošiame išardomą formą 16-18 cm skersmens - išklojame dugną ir šonus kepimo popieriumi taip, kad kraštai būtų aukščiau formos krašto. Sudedame sausainių masę, suformuojame pagrindą ir išformuojame kraštelius ir dedame į šaldytuvą 15 min, kol paruošime sūrio masę.
4.
Kremui visi produktai turėtų būti kambario temperatūros, kad geriau susijungtų. Sūrį bei 200 g grietinėlės išsukame šluotele. Beriame cukraus pudrą, dedame vanilės pastą, po vieną mušame kiaušinius ir šluotele sujungiame visus produktus į vienalytę masę.
5.
Supilame kremo masę ant sausainių pagrindo.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 160 C ir toliau kepame 20 min. Išjungiame orkaitę ir paliekame sūrio tortuką iki visiško atvėsimo truputį pravertoje orkaitėje.
7.
Visiškai atvėsusį tortą dedame į šaldytuvą 5 val.
8.
Užmerkiame želatinos lapelius šaltame vandenyje.
9.
Abrikosus perpjauname pusiau, pašaliname kaulus, apie 100 g atidedame papuošimui, o likusius supjaustom smulkiau, dedame į prikaistuvį, įpilame pora šaukštų vandens, suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps bei suminkštės abrikosai.
10.
Elektriniu trintuvu abrikosus susmulkiname į tyrės konsistenciją ir į dar karštą sudedame gerai nuspaustus želatinos lapelius, išmaišome, kad ištirptų. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Atidedame kelis šaukštus papuošimui.
11.
200 g šaltos grietinėlės suplakti elektriniu plaktuvu iki vidutinės konsistencijos ir apjungti su jau atvėsusia abrikosų tyre, atsargiai sumaišyti silikonine mentele.
12.
Supilti putėsius ant sūrio torto, išdėlioti abrikosų puseles ant viršaus, konditeriniu teptuku aptepti abrikosų puseles anksčiau atidėta tyre ir grąžinti tortą į šaldytuvą dar bent 2-4 val.
Patarimai:
Cukraus kiekį galima didint pagal savo skonį.
AUTORIUS: Aurelija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Dalia
2023-08-16 17:51
Aciu uz recepta! Super gaivus ir subalansuotas tortas, gaminau su slyvomis, man dar skniau kai rugstele atsveria salduma. Tiesa as slyvas virsuj truputi karamelizavau-daug legviau pjaustosi. ATSAKYTI
Domantė
2023-06-23 13:36
Nuostabaus skonio tortas, tikrai nepasigailėsit pagaminę! ATSAKYTI
Paulina
2023-06-23 13:32
Pats skaniausias tortas <3 ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital