Sūrio pyragas „Kalėdinis žaisliukas“

AUTORIUS:
Gabrielė Būtėnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sūrio pyragas „Kalėdinis žaisliukas“
Sūrio pyragas „Kalėdinis žaisliukas“
Sūrio pyragas „Kalėdinis žaisliukas“
Sūrio pyragas „Kalėdinis žaisliukas“
Sūrio pyragas „Kalėdinis žaisliukas“
Autorius apie receptą: Visiems sūrio pyragų mėgėjams žūtbūt siūlau išbandyti šį kiek paprastesnį bei pigesnį sūrio pyrago variantą! Skonis tiesiog neapsakomas, varškės masė tirpsta Visiems sūrio pyragų mėgėjams žūtbūt siūlau išbandyti šį kiek paprastesnį bei pigesnį sūrio pyrago variantą! Skonis tiesiog neapsakomas, varškės masė tirpsta burnoje, o trapi pyrago tešla - kiekvieno smaližiaus svajonė! Šis pyragas tapo mūsų stalo puošmena, išgaravusia akimirksniu! (...daugiau) Gabrielė Būtėnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
7 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (geriausia naudoti varškę kibirėliuose skirtą pyragams)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno (šalto, riebaus)
100 gramų cukraus pudros
40 gramų vanilinio pudingo milteliai
1 pakelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į smulkintuvo dubenį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, sudėkite sviestą, kiaušinį ir kito kiaušinio tik trynį ir užminkykite trapią tešlą. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30-40 minučių palaikykite šaldytuve.
2.
Tada ruoškite kremą. 2 kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
3.
Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų, o trynius išsukite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi iki baltumo.
4.
Pudingo miltelius sumaišykite su 100 ml šalto, riebaus pieno.
5.
Išplaktus kiaušinių trynius atsargiai įmaišykite į standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Tada į kiaušinių masę po truputį įmaišykite piene ištirpintus vanilinio pudingo miltelius. Į masę sudėkite kreminę varškę.
6.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir ja išklokite apvalią, sviestu pateptą, kepimo formą, formuodami tešlos bortelius. Aš naudojau 26 cm formą, bet patariu naudoti kiek platesnę formą, jei norite plonesnio tešlos sluoksnio.
7.
Varškės kremą sukrėskite ant paruošto tešlos pagrindo ir išlyginkite. Kelis kartus stuktelėkite formą į stalviršį, kad iš varškės masės išeitų oras.
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą pyragą mažiausiai 30 minučių palikite ataušti orkaitėje su pravertomis durelėmis. Tada pyragą ištraukite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
9.
Galite visiškai ataušusį pyragą papuošti želė sluoksniu (kaip tai padarėme mes) ar mėgstamomis uogomis.
Patarimai:
Skanaukite tik visiškai atvėsusį pyragą, nes karšto pjaustyti negalima - jis gali suirti!
AUTORIUS: Gabrielė Būtėnaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital