Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 199)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 199)
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
@Shutterstock
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Autorius apie receptą: Labai skanus, dar nuo mano močiutės laikų likęs receptas. Prieskonius galite keisti ir savo nuožiūra, aš surašiau kaip mano močiutė darydavo. Gvazdikėliai priduoda Labai skanus, dar nuo mano močiutės laikų likęs receptas. Prieskonius galite keisti ir savo nuožiūra, aš surašiau kaip mano močiutė darydavo. Gvazdikėliai priduoda marinatui labai gerą prieskonį, bet jeigu jų nemėgstate, galite pakeisti, pvz., lauro lapeliais. Beje, drauge su pomidorais ir svogūnais dar galite paskluosniuoti riekelėmis pjaustytų agurkų, irgi tinka. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas svogūnų
Marinatui:
2 litrai vandens
5 šaukštai želatinos
8 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos (su lengvais kaupukais)
150 mililitrų acto 9% (arba trečdaliu daugiau obuolių acto)
šiek tiek kvapiųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek gvazdikėlių (nemaltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 minučių pastovėti, kol išbrinks.
2.
Kol brinksta želatina, pomidorus supjaustome riekelėmis arba skiltelėmis, o svogūnus - žiedais arba pusžiedžiais.
3.
Į švarius stiklainius dedame po porą grūdelių juodųjų pipirų, po porą grūdelių kvapnių pipirų ir po porą gvazdikėlių. Stiklainiuke susluoksniuojame: pomidorai, tada svogūnai, tada vėl pomidorai ir t.t. Galima dar įdėti prieskoninių žolelių kaip kad bazilikai ar čiobrelis.
4.
Į vandenyje išbrinkintą želatiną sudedame druską, cukrų, actą ir maišydami viską pakaitiname, kol želatina, druska ir cukrus ištirpsta. Bet jokiu būdu neužverdame, o tik pakaitiname, nes užvirinus želatina gali nesustingti.
5.
Stiklainiukus užpilame karštu marinatu ir pridengiame švariais dangteliais (bet neužsukame).
6.
Didelio puodo dugne paklojame rankšluostėlį, sustatome stiklainiukus, į puodą pripilame vandens ir kaitiname (t.y. pasterizuojame) stiklainius apie 10-15 minučių nuo vandens užvirimo puode (aš dariau 0.7 l tapos stiklainiuose, jeigu gaminsite didesniuose, kaitinkite ilgiau). Tik prižiūrėkite, jog vanduo virtų puode, bet jokiu būdų nevirtų marinatas stiklainiukuose, nes želatina kitaip nesustings. Jeigu tik pamatote, kad stiklainiukuose ima kilti pirmieji burbuliukai, traukite juos iš vandens.
7.
Karštus stiklainiukus užsukame švariais, sandariais dangteliais. Apverčiame dangteliais žemyn ant rankšluostuko ir paliekame visiškai atvėsti. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Renata
2022-09-20 17:04
Nesustingo želatina, ką daryti? ATSAKYTI
Rita
2022-08-21 15:11
Rita
Aš dedu dar cinamono truputį kai verdu marinatą ir 4 šaukštus želatinos priklausomai kiek suspausite stiklainyje pomidorų, jeigu stipriau bus daugiau sulčių ir atsiskies. Svogūnus plikau verdančiu vandenių ,kiekvieną spalvą atskirai, būna skanesni ir kai turiu įmaišau supjaustytų agurkų. gaunasi spalvota, gražu ir skanu ir puikūs drebučiai. Tai darau jau daugiau kaip 15 metų. Pabandykit. skanaus ATSAKYTI
Rita
2022-08-21 15:15
Patikslinsiu - 4 valg.šaukštus su mažu kaupeliu litrui vandens želatinos dabar ji prastesnė nei anksčiau, užtekdavo 3 v.š. ATSAKYTI
Aldona
2022-08-17 19:24
Darau su želatinu, sustingsta gerai, bet po kurio laiko pasidaro ne žele, o paprastas skystis, o dar ilgiau palaikius dar ir rūgštokas skonis. Taip gavosi du metus, kad suskystėjo. Kame reikalas taip ir nežinau, ar buvo kam nors taip?
ATSAKYTI
Ingrida
2022-08-13 18:05
Na tykiuosi pavyks, skanumėlis ATSAKYTI
Gintarė
2021-09-25 15:30
Receptas tiesiog puikus, jau antrą porciją darau:-) ATSAKYTI
Daina
2021-08-04 22:15
O stiklainiai puode turi būti iki kurios vietos apsemti? Stiklainiai gali būti užsukami, ar būtinai aklinai užkonservuoti su plokščiais dangteliais? Ačiū! ATSAKYTI
Indrė
2021-08-05 12:29
Aš pilu daugiau nei pusę, kad apsemtų. O dėl dangtelių, tai tinka ir užsukami, o ir 6 žingsnyje rašoma, kad stiklainiukus užsuka :) ATSAKYTI
DAIVA
2021-08-09 09:06
VANDENS LIETI IKI SUSIAUREJIMO ATSAKYTI
Regina
2020-08-30 17:04
Geriausia pirkti 200,250 stiprumo želatiną ATSAKYTI
Kotryna
2019-08-30 12:58
Sveiki, aš pirmą kart darau ir nesuprantu, ištirpintą želatiną pilti į šaltą vandenį, tuos 2l? Rašo užpilti karštu marinatu, tai paskui pašildyti su visu vandeniu dar? Kažkaip praleista recepte. ATSAKYTI
Reda
2019-09-01 01:10
Kotryna,juk parašyta : kai išbrinks želatina sudedi prieskonius ir pakaitini tik neužvirini ATSAKYTI
Ligita
2019-09-01 08:55
Želatina pilti i tuos 2 litrus ATSAKYTI
Baba
2020-08-14 15:47
Pirma išsivirkit marinatą , o į pravėsusį sudėkit išbrinkusia želatiną ATSAKYTI
Reda
2019-08-16 22:21
Pirmą kartą dariau ir galių pasakyti: PUIKUMĖLIS. Labai skanu,viskas pavyko ATSAKYTI
Reda
2019-08-13 15:38
Kiek gavosi stiklainėlių 0,7 iš tokio kiekio pomidorų? ATSAKYTI
Aurelija
2019-08-13 01:01
Puikus receptas, dėkui. Patiko šeimynai. Džiaugiuosi, kad pabandžiau. ATSAKYTI
wika
2018-08-26 16:44
Saukstai arbatiniai ar dideli? ATSAKYTI
Sigita
2018-08-26 00:49
Gaminu kasmet jau eilę metų, pats geriausias receptas, visada pavykdavo. ATSAKYTI
Monika
2018-08-12 15:15
Labai gerai!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital