Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
@Shutterstock
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Autorius apie receptą: Labai skanus, dar nuo mano močiutės laikų likęs receptas. Prieskonius galite keisti ir savo nuožiūra, aš surašiau kaip mano močiutė darydavo. Gvazdikėliai priduoda Labai skanus, dar nuo mano močiutės laikų likęs receptas. Prieskonius galite keisti ir savo nuožiūra, aš surašiau kaip mano močiutė darydavo. Gvazdikėliai priduoda marinatui labai gerą prieskonį, bet jeigu jų nemėgstate, galite pakeisti, pvz., lauro lapeliais. Beje, drauge su pomidorais ir svogūnais dar galite paskluosniuoti riekelėmis pjaustytų agurkų, irgi tinka. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas svogūnų
Marinatui:
2 litrai vandens
5 šaukštai želatinos
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
6 šaukštai acto 9% (arba trečdaliu daugiau obuolių acto)
šiek tiek kvapiųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek gvazdikėlių (nemaltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 minučių pastovėti, kol išbrinks.
2.
Kol brinksta želatina, pomidorus supjaustome riekelėmis arba skiltelėmis, o svogūnus - žiedais arba pusžiedžiais.
3.
Į švarius stiklainius dedame po porą grūdelių juodųjų pipirų, po porą grūdelių kvapnių pipirų ir po porą gvazdikėlių. Stiklainiuke susluoksniuojame: pomidorai, tada svogūnai, tada vėl pomidorai ir t.t. Galima dar įdėti prieskoninių žolelių kaip kad bazilikai ar čiobrelis.
4.
Į vandenyje išbrinkintą želatiną sudedame druską, cukrų, actą ir maišydami viską pakaitiname, kol želatina, druska ir cukrus ištirpsta. Bet jokiu būdu neužverdame, o tik pakaitiname, nes užvirinus želatina gali nesustingti.
5.
Stiklainiukus užpilame karštu marinatu ir pridengiame švariais dangteliais (bet neužsukame). Didelio puodo dugne paklojame rankšluostėlį, sustatome stiklainiukus, į puodą pripilame vandens ir kaitiname (t.y. pasterizuojame) stiklainius apie 10-15 minučių nuo vandens užvirimo puode (aš dariau 0.7 l tapos stiklainiuose, jeigu gaminsite didesniuose, kaitinkite ilgiau). Tik prižiūrėkite, jog vanduo virtų puode, bet jokiu būdų nevirtų marinatas stiklainiukuose, nes želatina kitaip nesustings. Jeigu tik pamatote, kad stiklainiukuose ima kilti pirmieji burbuliukai, traukite juos iš vandens.
6.
Karštus stiklainiukus užsukame švariais, sandariais dangteliais. Apverčiame dangteliais žemyn ant rankšluostuko ir paliekame visiškai atvėsti. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
wika
2018-08-26 16:44
Saukstai arbatiniai ar dideli? ATSAKYTI
Veronika
2018-08-26 23:01
Šaukštai yra valgomieji (sriubiniai), arbatiniai vadinami šaukšteliais :) ATSAKYTI
Sigita
2018-08-26 00:49
Gaminu kasmet jau eilę metų, pats geriausias receptas, visada pavykdavo. ATSAKYTI
Monika
2018-08-12 15:15
Labai gerai!! ATSAKYTI
Danguole
2018-08-12 11:31
Dariau pernai metais, skaniai pavyko ir gerai per ziemai issilaike rusyje ATSAKYTI
K
2018-08-12 15:38
Mmmmmm ATSAKYTI
Jolanta
2018-08-11 19:50
Sveiki, šitaip darydavau pomidorus prieš 15 -10 m. kas met. Tik jokio acto nedėjau, nes taip recepte Močiutės parašyta. Buvo skanu nerealiai, nieks nesurūgo. Jie būdavo kaip švieži ir jausdavai, kad valgai pomidorą ir svogūną ką tik nuskintus.
Vakar parsivežėm pomidorų (daug), Vyras prisiminė - sako labai skanu buvo - padaryk. Pradėjau ruošti viską, liko tik marinatą padaryti, ir pagalvojau, kad acto truputėlis būtų neprošal. Paskaičiau Jūsų komentarus. Tikrai pabandysiu. Įtariu bus dar skaniau. Jeigu darai su polėkiu niekas niekad nesurūgsta.
ATSAKYTI
Kažkas ne taip
2018-08-11 07:58
Viskas surūgo ir išmečiau.gaila laiko,daržovių. ATSAKYTI
Ieva
2018-08-11 16:43
Gal labai saldūs pomidorai buvo, patys savyje nedaug rūgštelės turintys? Arba kaitinote per trumpai? ATSAKYTI
Audrone
2017-08-10 15:48
Mano pats geriausias pomidoru receptas, darau jau ne vienus metus, seima labai megsta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis