Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 142)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 142)
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
@Shutterstock
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Su želatina marinuoti pomidorai su svogūnais žiemai
Autorius apie receptą: Labai skanus, dar nuo mano močiutės laikų likęs receptas. Prieskonius galite keisti ir savo nuožiūra, aš surašiau kaip mano močiutė darydavo. Gvazdikėliai priduoda Labai skanus, dar nuo mano močiutės laikų likęs receptas. Prieskonius galite keisti ir savo nuožiūra, aš surašiau kaip mano močiutė darydavo. Gvazdikėliai priduoda marinatui labai gerą prieskonį, bet jeigu jų nemėgstate, galite pakeisti, pvz., lauro lapeliais. Beje, drauge su pomidorais ir svogūnais dar galite paskluosniuoti riekelėmis pjaustytų agurkų, irgi tinka. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas svogūnų
Marinatui:
2 litrai vandens
5 šaukštai želatinos
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
6 šaukštai acto 9% (arba trečdaliu daugiau obuolių acto)
šiek tiek kvapiųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek gvazdikėlių (nemaltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 minučių pastovėti, kol išbrinks.
2.
Kol brinksta želatina, pomidorus supjaustome riekelėmis arba skiltelėmis, o svogūnus - žiedais arba pusžiedžiais.
3.
Į švarius stiklainius dedame po porą grūdelių juodųjų pipirų, po porą grūdelių kvapnių pipirų ir po porą gvazdikėlių. Stiklainiuke susluoksniuojame: pomidorai, tada svogūnai, tada vėl pomidorai ir t.t. Galima dar įdėti prieskoninių žolelių kaip kad bazilikai ar čiobrelis.
4.
Į vandenyje išbrinkintą želatiną sudedame druską, cukrų, actą ir maišydami viską pakaitiname, kol želatina, druska ir cukrus ištirpsta. Bet jokiu būdu neužverdame, o tik pakaitiname, nes užvirinus želatina gali nesustingti.
5.
Stiklainiukus užpilame karštu marinatu ir pridengiame švariais dangteliais (bet neužsukame). Didelio puodo dugne paklojame rankšluostėlį, sustatome stiklainiukus, į puodą pripilame vandens ir kaitiname (t.y. pasterizuojame) stiklainius apie 10-15 minučių nuo vandens užvirimo puode (aš dariau 0.7 l tapos stiklainiuose, jeigu gaminsite didesniuose, kaitinkite ilgiau). Tik prižiūrėkite, jog vanduo virtų puode, bet jokiu būdų nevirtų marinatas stiklainiukuose, nes želatina kitaip nesustings. Jeigu tik pamatote, kad stiklainiukuose ima kilti pirmieji burbuliukai, traukite juos iš vandens.
6.
Karštus stiklainiukus užsukame švariais, sandariais dangteliais. Apverčiame dangteliais žemyn ant rankšluostuko ir paliekame visiškai atvėsti. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (28)
Regina
2020-08-30 17:04
Geriausia pirkti 200,250 stiprumo želatiną ATSAKYTI
Inga
2020-08-29 15:19
Sveikos šeimininkeles
Padekite!
Padariau viska pagal recepta, padėjau į šaldytuvą sustingo, nunesiau į rūsį ir radau šiandien jog želatina atsileidusi.
Kas nutiko? Gal kas turi patarimų? ATSAKYTI
Dalenora
2019-10-22 13:35
Želatina sustingo puikiai, bet man truksta skonio. Ar tai druskos mažoka, ar tai acto? Kažkokie beveidžiai pomidoriukai gavosi. Aišku, kad dėl skonio nesiginčysiu, bet kitais metais darysiu pagal kitus receptus. ATSAKYTI
Kotryna
2019-08-30 12:58
Sveiki, aš pirmą kart darau ir nesuprantu, ištirpintą želatiną pilti į šaltą vandenį, tuos 2l? Rašo užpilti karštu marinatu, tai paskui pašildyti su visu vandeniu dar? Kažkaip praleista recepte. ATSAKYTI
Reda
2019-09-01 01:10
Kotryna,juk parašyta : kai išbrinks želatina sudedi prieskonius ir pakaitini tik neužvirini ATSAKYTI
Ligita
2019-09-01 08:55
Želatina pilti i tuos 2 litrus ATSAKYTI
Baba
2020-08-14 15:47
Pirma išsivirkit marinatą , o į pravėsusį sudėkit išbrinkusia želatiną ATSAKYTI
Agata
2019-08-22 21:05
Sveiki , čia 5 šaukštai želatinos ant 2 litru ir gerai sustingsta? Atsakykite kas daret ATSAKYTI
Rita
2019-08-28 17:11
1l reikia 50 g želatino (2 pakeliai) ATSAKYTI
Renata
2019-08-19 22:44
Padariau katik močiutės receptą. Lauksiu kai gavos ATSAKYTI
Reda
2019-08-16 22:21
Pirmą kartą dariau ir galių pasakyti: PUIKUMĖLIS. Labai skanu,viskas pavyko ATSAKYTI
Natalija
2019-08-15 01:03
su 0,7 stiklainiais 6 paspaiudus,dedant lengvai 7
ATSAKYTI
Reda
2019-08-13 15:38
Kiek gavosi stiklainėlių 0,7 iš tokio kiekio pomidorų? ATSAKYTI
Aurelija
2019-08-13 01:01
Puikus receptas, dėkui. Patiko šeimynai. Džiaugiuosi, kad pabandžiau. ATSAKYTI
Ramune
2019-08-08 16:13
Kiek uzsipila puslitriuku is sios normos, 2 litr vandens? ATSAKYTI
Audronė
2019-07-31 18:27
Darysiu ir šiemet, tačiau visada blanširuoju svogúnus, nes jiems permažai karščio, ima rúgti. Gal kas bandet su agar agar. Jî reikia kaip tik pritvirtinti o želatina to nemėgsta. ATSAKYTI
Lina
2018-11-10 12:24
Sveiki,
labai skanus pomidoriukai,gaminau 10 stiklainiuku po 0,5 ltr.is ju 3 stiklainiukuose sustingusi zelatina istirpo,pomidorai,svogunai yra skystyje.Viska dariau taip pat ,kodel zelatina istirpo?idomu pomidorus skystyje galima
valgyti? ATSAKYTI
Aldona
2019-08-15 19:56
Per mazai zelatinos,, cia Norma 1ltr vandens ATSAKYTI
wika
2018-08-26 16:44
Saukstai arbatiniai ar dideli? ATSAKYTI
Veronika
2018-08-26 23:01
Šaukštai yra valgomieji (sriubiniai), arbatiniai vadinami šaukšteliais :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital