Su granatų sultimis marinuotas šašlykas

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šašlykas su granatų sultimis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Sultingas ir labai skanus šašlykas granatų sulčių marinate. Tokį šašlyką geriausia marinuoti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, kad gerai išsimarinuotų, bet iš esmės Sultingas ir labai skanus šašlykas granatų sulčių marinate. Tokį šašlyką geriausia marinuoti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, kad gerai išsimarinuotų, bet iš esmės galima marinuoti ir anksti ryte, o perpiet galima bus jau kepti, tik tuomet marinuoti reikėtų kambario temperatūroje. Granatų sultis galima išspausti patiems, bet naudojau parduotuvines ir kuo puikiausiai tiko, tik perkant reikėtų atkreipti dėmesį, kad būtų būtent sultys, o ne nektaras. (...daugiau) Inga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos sprandinės
2 vienetai svogūnų
150 mililitrų granatų sulčių (apytikriai)
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal skonį provanso žolelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir sudėti į indą, kuriame marinuosime. Indą rinkitės didesnį, kad būtų patogiau maišyti su kitais ingredientais.
2.
Užberti sausus prieskonius ir išmaišyti. Uždengti ir palikti bent pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.
3.
Svogūnus kuo smulkiau sukapoti (galima ir sutarkuoti) ir išmaišyti su mėsa. Geriausia maišyti rankomis, paminkant, kad iš svogūnų išsiskyrusios sultys įsiminkytų į mėsą.
4.
Po truputį piltis sultis ir minkyti. Sultis pilti dalimis, vis minkant, kad jų nebūtų pernelyg daug. Mėsa turi būti drėgna, bet inde neturi matytis atskiro skysčio - sulčių. Indą uždengti ir marinuoti pernakt šaldytuve.
5.
Bent 1 - 2 valandas prieš kepant uždengtą indą palaikyti kambario temperatūroje, kad mėsa kiek atšiltų ir kepant ji būtų labiau atsileidusi, tuomet ji bus minkštesnė. Prieš kepant pabarstyti druska ir išmaišyti.
6.
Mėsą užmauti ant iešmų, nubraukiant svogūnus, kad nesviltų. Kepti ant žarijų, pasukiojant iešmus, iki mėgstamo iškepimo lygio. Nuo sulčių mėsa įgauna rausvą atspalvį, todėl įdėmiai stebėkite iškepimą, nes ir iškepusi ji bus rausvesnės spalvos nei įprastai.
AUTORIUS: Inga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis