1.
Burokėlį nulupame ir supjautome postambėmis riekelėmis arba skiltelėmis.
2.
Pasiruošiame marinatą. Į puodą supilame vandenį, suberiame druską, cukrų, dedame burokėlių skilteles, lauro lapelius ir pipirų grūdelius. Užviriniame ir paverdame keletą minučių, jog cukrus ir druska visiškai ištirptų. Tada išjungiame kaitrą, supilame actą ir paliekame marinatą atvėsti iki kambario temperatūros. Vietoje cukraus marinatui galima naudoti ir medų, tik jį dėkite pabaigoje, į jau truputį pravėsusį, bet dar šiltą marinatą, kad kaitinamas medus neprastų savo naudingų savybių.
3.
Virtus kiaušinius sudedame į stiklainį ar kitą indą ir užpilame atvėsusiu marinatu (marinato perkošti nereikia), jog visiškai apsemtų kiaušinius.
4.
Indą sandariai užsukame ir dedame į šaldytuvą. Ragauti galima jau kitą dieną, bet man skaniausi kiaušiniai būna, jeigu pastovi marinate 3-4 dienas. Kuo ilgiau jie būna marinate, tuo labiau spalva intensyvėja ir spalva giliau įsigeria į kiaušinį.
5.
Jeigu mėgstate pikantiškiau, į marinatą dar tinka įdėti porą česnako skiltelių, smulkintą čili pipirą ar kitų mėgiamų prieskonių.