Sotus pyragas su grybais

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Sotus pyragas su grybais
Sotus pyragas su grybais
Sotus pyragas su grybais
Sotus pyragas su grybais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Įdaras:

Švieži pievagrybiai arba grybai virti - 200 g;
Čiobreliai - 1 valg. šaukštas;
Svogūnai - 1 vnt.;
Kiaulienos kulnų vyniotinis  - 200 g;
Česnakas – 1 skilt.;
Aliejus kepimui;
Druska - pagal skonį;
Juodieji malti pipirai - pagal skonį;
Kiaušiniai - 3 vnt;
Grietinė (30% riebumo) - 120 g.
Tešla:

Sviestas - 250 g;
Grietinė (30% riebumo) - 200 g;
Kvietiniai miltai - 400 g;
Druska - žiupsnelis;
Sviestas (skardai tepti) - 20 g.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą. Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartus su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Jei naudosim pievagrybius, tai jų virti nereikia. Vyniotinį supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai dešra apskrus, versti ją į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė. Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių. Skanaus :)
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
raminta
2009-12-07 16:01
Na mano formos skersmuo yra 20cm, tad aš padalinau tešlą į dvi dalis ir įdarą taip pat ir iškepiau du pyragus. Pas ką didesnė forma, tie sunaudos visą tešlą. O jeigu turite irgi mažą formelę ir tik norite išmėginti šį receptuką, tai siūlyčiau visus produktus dalinti iš dviejų. Šiaip aš kepiau savo gimtadieniui tuos du pyragus ir jie dingo per 15 minučių. Labai svečiams patiko. Tiesa, galima dėti ir lašinukų vietoj dešros. Aš dėjau paprastą šalto rūkymo nebrangią dešrą su šiek tiek lašinuko. ATSAKYTI
gelona
2009-12-04 20:36
o kur kita teslos gabala det nes i du gabalus padalinti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital