Raganos kepsnys su bulvėmis ir mėsa - sotus ir labai skanus

AUTORIUS:
Nijolė Stapels
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Raganos kepsnys
Raganos kepsnys
Raganos kepsnys
Raganos kepsnys
Raganos kepsnys
Raganos kepsnys
Autorius apie receptą: Mūsų šeimos mėgstamas kepsnys! Žinau, kad kiekviena šeimininkė tą kepsnį kepa savaip, tačiau mano kepsnys būtent toks. Beje, labai skanu valgyti su grybų padažu. Mūsų šeimos mėgstamas kepsnys! Žinau, kad kiekviena šeimininkė tą kepsnį kepa savaip, tačiau mano kepsnys būtent toks. Beje, labai skanu valgyti su grybų padažu. Nijolė Stapels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
500 gramų faršo
3 vienetai kiaušinių
250 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai kvietinių miltų
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sutarkuoti stambia burokine tarka, truputį nuspausti, kad būtų mažiau skysčio, sudėti į dubenį. Berti 50 g tarkuoto sūro, berti prieskonius bulvėms, druską, pipirus ir išmaišyti.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti tol, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
3.
Į dubenį dėti faršą, berti keptus svogūnus, prieskonius maltai mėsai, druską, pipirus ir išmaišyti.
4.
Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti pusę bulvių masės, tuomet dėti faršą ir sudėti likusią dalį tarkuotų bulvių.
5.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, dėti grietinę, pilti grietinėlę, berti miltus, 150 g tarkuoto sūro, druskos, pipirų ir gerai išplakti. Paruoštą plakinį užpilti ant bulvių viršaus ir truputį pabadyti su šakute.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą 10 minučių, tuomet pabarstyti likusiu 50 gramų sūriu ir dar kepti 10 minučių.
7.
Tinka patiekti su grybų padažu.
AUTORIUS: Nijolė Stapels
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital