1.
Sirupui labai smulkiai supjaustome džiovintas slyvas. Nedideliame puode sumaišome slyvas, cukrų ir vandenį, užverdame ant vidutinės ugnies, nuolat maišome. Verdame ~2 min. Po to nukeliame nuo ugnies, įmaišome romą ir tirpios kavos miltelius. Atidedame į šalį.
2.
Biskvitui juodąjį šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje, atidedame į šalį.
3.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską. Į kitą dubenį sudedame sviestą ir cukrų, išplakame elektriniu plakikliu iki kreminės masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Romo sirupą nukošiame, likusias slyvas įmaišome į tešlą kartu su ištirpintu šokoladu ir vanile. Per kelis kartus sudedame miltus ir supilame pasukas, gerai išplakame.
4.
Imame didelę orkaitės skardą (aš naudojau 44 x 28 cm), ant jos patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pravėsti orkaitės skardoje 20 min. Po to apverčiame ant orkaitės grotelių, nuimame kepimo popierių ir paliekame visiškai atvėsti 1 h.
5.
Kremui šokoladą sudedame į didesnį indą. Nedideliame puode užverdame grietinėlę, sudedame cukrų ir maišome, kol cukrus ištirpsta. Karštą grietinėlę supilame ant šokolado, paliekame 5 min., po to išmaišome, paliekame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą ~1 h, kad kremas sustengtų, bet dar būtų galima tepti ant biskvito.
6.
Biksvitą supjaustome į 3 vienodo dydžio dalis, subadome dantų krapštuku ir kiekvieną biskvitą ištepame romo sirupu. Pirmąjį biskvitą dedame ant lėkštės, tepame šiek tiek mažiau nei 1/3 šokoladinio kremo, ant viršaus dedame antrąjį biksvitą, ištepame šiek tiek mažiau nei puse likusio kremo, uždedame trečiajį biskvitą ir ištepame likusiu kremu biskvito paviršių ir torto šonus. Tortą dedame į šaldytuvą sustengti bent 30 min. Papuošiame kaip patinka ir skanaujame!