1.
Tešlai į dubenį pilti kefyrą, berti cukrų, druską, vanilę, išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Tuomet pilti aliejų, kavą, dėti obuolių tyrę ir išmaišyti.
2.
Į paruoštą masę įsijoti miltus su kakava ir vėl išmaišyti, plakti nereikia.
3.
Kepimo miltelius berti į dubenį, pilti obuolių actą ir išmaišyti. Supilti į dubenį su tešla ir permaišyti.
4.
Paruoštą tešlą padalinti į 2 kepimo formeles. Naudojau 20 cm skersmens. Vieną turėjau su atsegamais kraštais, o vietoje antros naudojau konditerinį žiedą, kurio dugną apvyniojau kepimo popieriumi, o po to folija.
5.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
6.
Iškepusius biskvitus palikti formose apie 10 minučių, tuomet atsargiai išimti, padėti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti. Tuomet perpjauti pusiau, kad būtų 4 biskvito padai.
7.
Kremui riešutų sviestą dėti į prikaistuvį ar nedidelį puodą, pašildyti, kad jis būtų skystesnis, bet ne karštas. Tuomet kiek atvėsinti ir dėti tepamą sūrį, berti cukraus pudrą ir vanilę. Suplakti.
8.
Ant lėkštės dėti vieną padą, sudrėkinti kava, dėti 1/4 dalį kremo, išlyginti, dėti antrą padą, sudrėkinti, sutepti kremu ir taip daryti tol, kol sunaudosite visą kremą ir padus. Tuomet uždėti konditerinį žiedą, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 4-5 valandoms.
9.
Glajui pieną pilti į prikaistuvį ir pakaitinti iki virimo, įdėti šokoladą, sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.
10.
Kai tortas pastovės, nuimti konditerinį žiedą, aplieti ištirpintu šokoladu.