Šokoladinis medaus tortas

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Šokoladinis medaus tortas
Autorius apie receptą: Ir koks jis išėjo vykęs! Tirpsta burnoje, švelnus, toks naminis, minkštas. Torto skonis tikrai neįprastas ir dar niekur neragautas. Visi esame pripratę prie tradicinio medaus Ir koks jis išėjo vykęs! Tirpsta burnoje, švelnus, toks naminis, minkštas. Torto skonis tikrai neįprastas ir dar niekur neragautas. Visi esame pripratę prie tradicinio medaus torto. O šitas, sakyčiau, dar labiau prisotintas medaus nata, kuri labai švelniai atskleidžia šokoladinių paplotėlių skonį. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
10 gabalėlių medučio tešla
Tešlai:
420 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 gramų medaus
40 gramų kakavos
2 šaukšteliai sodos
1 šaukštas cinamono
Kremui:
600 gramų grietinės, 30% riebumo
300 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
150 gramų cukraus pudros
pagal skonį citrinų
Sulaistymui:
100 mililitrų vandens
1 šaukštas cukraus
pagal poreikį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite garų vonelę, joje ištirpinkite sviestą ir medų, kai ištirps supilkite sodą, maišykite apie 10 min, kol masė pradės keisti spalvą ir pats karamelinė. Suberkite cinamoną, kakavą, cukrų ir atidėkite į šoną, atvėsinkite.
2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pašviesės ir padvigubės.
3.
Persijokite miltus su kakava.
4.
Kiaušinius sumaišykite su margarino ir medaus mase, pilkite dalimis miltų mišinį ir užminkykite tešlą. Suformuokite 10 kamuolėlių po 90 gramų. Sudėkite juos į indą, uždenkite maistine plėvele ir pastatykite 30 minučių į šaldytuvą.
5.
Ant kepimo popieriaus iškočiokite plonus lakštus. Ant popieriaus todėl, kad būtų paprasčiau perkelti į skardą, nes lakštai itin ploni. Su forma išspauskite apskritimus, likusią tešlą atidėkite į šoną, jums dar iš visų nupjaustytų kraštų išeis 3 lakštai.
6.
Lakštus subadykite šakute ir kepkite įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje po 5 - 7 minutes. Tešla tamsi, todėl stebėkite pagal savo orkaitę, neperkepkite!
7.
Kremui grietinėlę elektriniu plaktuvu išsukite su cukraus pudra, kol taps standi. Įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sultis, ir palaipsniui po kelis šaukštus dėkite grietinę, maišykite lėtai šaukštu, kad kremas gautųsi orinis.
8.
Sulaistymui į dubenį pilkite vandens, įspauskite citrinos sulčių ir sumaišykite su cukrumi.
9.
Lakštus šepetėliu aptepkite su paruoštu skysčiu, ant kiekvieno išdėliokite po 2 šaukštus kremo. Rinkite tortą, ant lakšto lyginkite kremą ir kraukite lakštas po lakšto, kol surinksite.
10.
Kelis lakštus pasilikite trupiniams, galite susmulkite kočėlu, mėsmale ir t.t.
11.
Surinktą tortą palikite porai valandų kambario temperatūroje. Šonus ir viršų apibarstykite trupiniais, palaikykite šaldytuve.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital