Greitas šokoladinis keksas su slyvomis

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Šokoladinis keksas su slyvomis
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Kai slyvos jau džiugina, skubėkime jomis mėgautis. O kaip tinka jomis gardinti pyragus, keksus ir kitus gardumynus! Kadangi šiam keksui naudojamas pieniškas šokoladas, jis Kai slyvos jau džiugina, skubėkime jomis mėgautis. O kaip tinka jomis gardinti pyragus, keksus ir kitus gardumynus! Kadangi šiam keksui naudojamas pieniškas šokoladas, jis šokoladiškas ne per intensyviai, taip švelniai ir maloniai, o slyvos suteikia drėgmės ir labia čia tinkančią saldžiarūgštę skonio natą. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų slyvų
2 vienetai kiaušinių (naudojau L dydžio)
170 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
100 gramų pieniško šokolado (arba juodo, jei šokoladiškumo norisi intensyvesnio)
100 gramų cukraus
70 gramų sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
50 gramų graikinių riešutų (nebūtina)
1 šaukštelis kepimo miltelių (su mažu kaupuku)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais.
3.
Į puodą dėti sviestą ir šokoladą, ištirpinti ant silpnos kaitros iki masė taps vientisa. Atidėti.
4.
Kiaušinius įmušti į dubenį, berti cukrų ir labai gerai išplakti iki masė pabals ir tūris ženkliai padidės (aš elektriniu plaktuvu plakiau 6-7 min).
5.
Į dubenį su kiaušinių mase pilti šokolado ir sviesto masę nuolat plakant. Galiausiai suberti miltus su kepimo milteliais ir švelniais judesiais išmaišyti mentele (nebeplakti). Suberti smulkintus riešutus (jei naudojate) ir dar kartą švelniai išmaišyti.
6.
Kekso kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Supilti trečdalį tešlos, pabarstyti pusę kiekio slyvų, lengvai įspaudžiant į masę. Tuomet dėti pusę likusios tešlos, vėl pabarstyti slyvomis lengvai įspaudžiant ir sukrėsti likusią tešlą.
7.
Kepti įkaitintos iki 180 C laipsnių orkaitės viduryje apie 40 - 50 min iki kol iškeps. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital