Šokoladinis kavos tortas su karameliniu maskarponės kremu

AUTORIUS:
Bake In Heels,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis kavos tortas su karameliniu maskarponės kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
220 gramų cukraus
200 gramų miltų
175 mililitrai pieno
125 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių
40 gramų kakavos
30 mililitrų kavos (stiprios, geriausiai espresso)
1 ir 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Sulaistymui:
150 mililitrų kavos (stiprios, geriausiai espresso)
75 gramai cukraus
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
390 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus susimaišome su kakava, kepimo milteliais bei druska ir kelis kartus persijojame.
2.
Pieną sumaišome su kava.
3.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki baltumo. Mušame kambario temperatūros kiaušinius, po kiekvieno gerai dar išplakant viską. Tuomet į sviesto masę beriame miltų mišinį ir virtuvine šluotele atsargiai sujungiame viską. Įpilame šiek tiek pieno mišinio, pamaišome atsargiai. Taip darome, kol visi produktai sunaudojami.
4.
Kepimo formą (naudojau 18 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Pilame pusę tešlos ir kepame 170° temperatūroje apie 30-40 min. Ar iškepęs, tikrinti dantų krapštuku. Taip iškepame du biskvitus ir, jiems atvėsus, kiekvieną perpjauname į 2 lygias dalis.
5.
Sirupui kavą sumaišyti su cukrumi ir uždėti virti, kol šios tiks pusė beliks. Leisti ataušti.
6.
Pertepimui maskarponės sūrį susimaišyti su karamelizuotu kondensuotu pienu iki vientisos masės.
7.
Renkame tortą: į tortinės žiedą arba apvalios formos dugną dedame biskvitą, jį gerai sulaistome sirupu ir aptepame karameliniu kremu. Taip darome, kol visi biskvitai sutepti. Torto viršų irgi aptepame kremu.
8.
Laikome šaltai pernakt. Man skaniausias tortas po poros dienų, kai skoniai susigeria.
AUTORIUS: Bake In Heels
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital