Purūs grikių ir sojų faršo kotletai su kremišku padažu ir bulvių koše

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Purūs grikių ir sojų faršo kotletai su kremišku padažu ir bulvių koše
Purūs grikių ir sojų faršo kotletai su kremišku padažu ir bulvių koše
Purūs grikių ir sojų faršo kotletai su kremišku padažu ir bulvių koše
Autorius apie receptą: Gardūs, minkšti, sultingi kotletukai – vienas iš jaukiausių valgių, patinkantis daugeliui. Patiekite juos su šilkinio švelnumo bulvių koše, pagardinkite kremišku Gardūs, minkšti, sultingi kotletukai – vienas iš jaukiausių valgių, patinkantis daugeliui. Patiekite juos su šilkinio švelnumo bulvių koše, pagardinkite kremišku padažu, ir tai bus viena tų vakarienių, kurios sušildo širdį. Štai kaip atrodo tikrasis komforto maistas (angl. „comort food“)! Virtos grikių kruopos – šių kotletukų minkštumo bei purumo paslaptis. Jei norite kotletukus paruošti iš augalinės kilmės produktų, rinkitės sojų faršą. Naujasis „Naturli“ sojų faršas yra itin artimas mėsos faršo atitikmuo – dėl išskirtinės, mėsai itin artimos tekstūros jis yra patogus formuoti ir puikiai laiko savo formą verdant, kepant ar troškinant, net ir nenaudojant papildomų rišamųjų medžiagų (tokių kaip, pavyzdžiui, kiaušiniai). (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Faršui:
300 gramų sojos faršo ("Naturli" formuojamo)
75 gramai grikių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštas kvietinių miltų
0.5 šaukštelio druskos (apytikriai)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Padažui:
250 gramų avižų kremas (naudojome "Naturli" ekologiško avižų kreminį gaminį)
125 mililitrai daržovių sultinio
2 saujos špinatų
2 šaukštai augalinio sviesto (naudojome "Vegan Block")
1 šaukštas kvietinių miltų
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
Garnyrui:
800 gramų bulvių
250 mililitrų augalinio gėrimo (pvz., avižų)
2 šaukštai augalinio sviesto (naudojome "Vegan Block")
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iškepkite kotletukus. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės.
2.
Virtus grikius sumaišykite su sojų faršu, labai smulkiai pjaustytu svogūnu, miltais, druska ir pipirais.
3.
Imkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite kotletukus.
4.
Kepkite virš vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje, alyvuogių aliejuje, po kelias minutes iš abiejų pusių, kol kotletukai gražiai apskrus išorėje ir viduje bus iškepę.
5.
Kol kotletukai kepa, kitoje keptuvėje paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Suberkite miltus ir kaitindami maišykite mentele, kol neliks baltų miltų kruopelių.
6.
Supilkite sultinį, išmaišykite. Padažas iškart ims tirštėti. Maišykite, kol tekstūra būtų glotni, kad padažas nesušoktų į gumuliukus.
7.
Supilkite avižų kreminį gaminį, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Suberkite smulkintus špinatus. Maišydami pakaitinkite, kol padažas bus norimo tirštumo. Nukaiskite.
8.
Patiekite su bulvių koše. Ją ruoškite tuo pat metu kaip ir kotletukus bei padažą, kad viską patiekti galėtumėte vienu metu. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol bus visai minkštos. Nukoškite, pagardinkite pora šaukštų augalinės sviesto alternatyvos ir sutrinkite trintuvu.
9.
Įpilkite augalinio gėrimo, išmaišykite ir dar kartą pertrinkite. Kuo daugiau augalinio gėrimo įpilsite, tuo skystesnė bus košė.
10.
Į dubenėlius dėkite po kelis šaukštus bulvių košės ir po kelis kotletukus. Apliekite padažu. Papuoškite petražolių lapeliais ir patiekite nedelsiant.
Patarimai:
Grikių skonis kotletukuose jaučiamas labai švelniai, mažiau pastabūs gal nė neįtarti, kad jų įmaišėte į faršą.
Į kotletukų masę galite įmaišyti daugiau daržovių: smulkintų česnakų, smulkiai kapotų morkų.
Jei norite, kad kotletukai būtų dar sultingesni, kelias minutes juos patroškinkite paruoštame padaže.
Padažą galite pagardinti keptais riekelėmis pjaustytais pievagrybiais – jų skonis ir aromatas čia derėtų puikiai.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital