Smėlinis pyragas su vištiena, ananasais, kalafiorais ir sūriu

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Smėlinis pyragas su vištiena, ananasais, kalafiorais ir sūriu
Smėlinis pyragas su vištiena, ananasais, kalafiorais ir sūriu
Smėlinis pyragas su vištiena, ananasais, kalafiorais ir sūriu
Smėlinis pyragas su vištiena, ananasais, kalafiorais ir sūriu
Smėlinis pyragas su vištiena, ananasais, kalafiorais ir sūriu
Autorius apie receptą: Iš pradžių kepiau tik vištieną su ananasais ir sūriu. Po to atsirado troškinys su ananasais, vištiena ir kalafiorais. Galiausia iš patirties ir nuolatinių eksperimentų Iš pradžių kepiau tik vištieną su ananasais ir sūriu. Po to atsirado troškinys su ananasais, vištiena ir kalafiorais. Galiausia iš patirties ir nuolatinių eksperimentų užgimė štai šis mano pyragas - didelis ir sotus, bet nesakyčiau, kad riebus. Tinka valgyti ir šaltas, tuomet labai gerai pjaustosi. Netinka konservuoti ananasai. Kukurūziniai miltai priduoda traškumo, o 28 cm skersmens skardą aš išklojau popieriumi - išėjo įdomi pyrago forma, atsiskleidžia trapumas, jau žiūrint. Pavyko iš pirmo karto, kepsiu dar, nieko nekeisdama, nes visi labai gyrė. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų kukurūzų miltų
3 šaukštai grietinės (20% riebumo)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis džiovintas rozmarinas
Įdarui:
800 gramų vištienos filė
1 vienetas ananasų (vidutinio)
1 vienetas žiedinių kopūstų
1 vienetas paprikos (pailgos, nedidelės)
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas salierų stiebų
1 pundelis žalumynų (smulkintų krapų, pertažolių, bazilikų, svogūnų laiškų)
1 šaukštelis druskos
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (malto)
3 žiupsneliai česnako miltelių
3 žiupsneliai maltos kalendros
2 vienetai čiobrelių
2 žiupsneliai maltų lauro lapų
1 žiupsnelis džiovintas rozmarinas
Kepimui:
50 gramų sviesto
Viršui:
100 gramų fermentinio sūrio
50 gramų anakardžių riešutų (tarkuotų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną išmirkyti, supjaustyti gabaliukais, suberti prieskonius, druską ir pamarinuoti bent pusvalandį.
2.
Tešlai miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įberti cukraus, druskos, rozmarinų. Sutarkuoti sviestą, išmaišyti pirštais. Sudėti grietinę, išminkyti.
3.
Tešla iškloti kepimo skardos dugną ir kraštus, padėti šaltai.
4.
Įdarui nedideliais gabalėliais supjaustyti svogūną, papriką, salierą, žiedinius kopūstus. Nulupti ir smulkokai supjaustyti ananasą.
5.
Trumpai ant sviesto pakepinti smulkintus svogūnus, salierą, papriką. Tuomet sudėti vištieną ir troškinti tol, kol ji bus jau beveik iškepusi. Sudėti ant jos ananasą, žiedinius kopūstus, supilti grietinėlę, dar galima tų pačių prieskonių, druskos ir troškinti apie 15 min. Troškinys turi būti toks dar lyg nelabai iškepęs. Suberti tarkuotą sūrį ir smulkintus žalumynus.
6.
Viršui sūrį sumaišyti su tarkuotais riešutais.
7.
Į 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę dėti skardą su tešla ir, subadžius šakute, kepti 20 min. Tuomet skubiai išimti, supilti troškinį. Pabarstyti sūrio ir riešutų mišiniu. Kepti 30 min.
8.
Viršų papuošiau, o kartu ir labai pagardinau majonezu su mangais.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital