Autorius apie receptą:
O čia vienas iš mėgstamiausių mano valgių - sluoksniuota silkė! Paprastas, visiems žinomas patiekalas. Ir nereikia čia jokių komentarų, tiesiog - skanaus!
O čia vienas iš mėgstamiausių mano valgių - sluoksniuota silkė! Paprastas, visiems žinomas patiekalas. Ir nereikia čia jokių komentarų, tiesiog - skanaus!
Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai
silkių filė
1 vienetas
svogūnų
2 vienetai
obuolių
2 vienetai
burokėlių
(virtų)
6 šaukštai
majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Aš dažniausiai naudoju silkės išklotines su oda, todėl pirmiausia reikia nulupti silkės odą, supjaustyti silkės puseles norimo dydžio gabalėliais, sudėti į indą (indas turi būti aukštesniais krašteliais, kad visi sluoksniai tilptų).
2.
Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais, užberti tolygiai ant silkės sluoksnio. Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, sutarkuoti burokine ar kita stambia tarka, tolygiai sudėti ant svogūnų sluoksnio.
3.
Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka (šį kartą naudojau konservuotus burokėlius, kuriuos paruošiau žiemai. Kadangi jie gavosi natūralaus skonio, tai labai tiko ir šiam patiekalui), tolygiai uždėti ant obuolių sluoksnio.
4.
Viską gražiai aptepti storu sluoksniu majonezo, kad nepersišviestų burokėliai. Visų produktų galima dėti pagal skonį, man reikia mažiau svogūnų ir labai daug burokėlių :-) Indą su paruošta silke statyti į šaldytuvą. Aš palieku šaldytuve per naktį, kad visi sluoksniai susigulėtų.