Skanusis grybų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Grybų pyragas
Grybų pyragas
Grybų pyragas
Grybų pyragas
Autorius apie receptą: Šis puikus pyragas tiks ir gardžiai vakarienei, ir svečiui pavaišinti. Tikrai siūlau išmėginti, jam tiks bet kokie jūsų mėgiami grybai. Šis puikus pyragas tiks ir gardžiai vakarienei, ir svečiui pavaišinti. Tikrai siūlau išmėginti, jam tiks bet kokie jūsų mėgiami grybai. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
1 ir 1/4 stiklinės miltų (naudoju 250 ml stiklinę)
75 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
1.5 šaukšto grietinės
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio sodos
Įdarui:
500 mililitrų grybų (pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas morkų (didelės)
2 šaukštai grietinės
šiek tiek sviesto
šiek tiek aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pilame truputį aliejaus, beriame svogūnus, truputį pakepinę beriame morkas.
2.
Įpilame šlakelį vandens ir patroškiname, kol daržovės bus beveik minkštos ir išgaruos visas vanduo. Tada sudedame truputį pasmulkintus grybus, grietinę, suberiame prieskonius ir druską. Viską šiek tiek pakepiname, kol nugaruoja skystis nuo grybų, ir sudedame į dubenį.
3.
Į kitą dubenį suberiame miltus, įpjaustome šaltą sviestą, tada rankomis, trindami tarp pirštų, iš miltų ir sviesto padarome trupinėlius. Į juos įmušame kiaušinį, suberiame druską, cukrų, sodą, sumaišytą su grietine, ir užminkome tešlą.
4.
Apvalios kepimo formos atsegamais kraštais dugną išklojame kepimo popieriumi. Tešlą pakočiojame, dedame į formą ir padarome kraštelius.
5.
Į kiek atvėsusi daržovių - grybų mišinį įmušame kiaušinius ir suberiame tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišome. Šį įdarą sudedame ant tešlos, išlyginame.
6.
Dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 minučių.
7.
Iškepusį pyragą truputį atvėsiname ir patiekiame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital