Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo
bulvių
200 gramų
šaltai rūkytos šoninės
150 mililitrų
pieno
2 vienetai
svogūnų
(vidutinio dydžio)
pagal poreikį
kiaulių žarnų
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žarnas gerai nuplauti. 2 - 3 valandas pamirkyti vandenyje.
2.
Bulves ir svogūnus smulkiai sutarkuoti.
3.
Šoninę supjaustyti gabaliukais ir pakepinti sausoje keptuvėje. Sudėti į bulvių ir svogūnų tarkius.
4.
Pieną užvirinti ir supilti į tarkius. Pagardinti druska. Viską gerai išmaišyti.
5.
Nuo išmirkusių žarnų nupilti vandenį, visas žarnas patiesti ant stalo. Bulvių masę sukimšti į žarnas. Įdaro prisikimšti ne pilnas žarnas, nes kepant bulvių tarkis plečiasi ir žarnos gali suplyšti. Prikimštų žarnų galus užrišti. Vėdarus šiek tiek subadyti adata.
6.
Vėdarus dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.