Skaniausias šokoladinis kreminio sūrio tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis sūrio tortas
Šokoladinis sūrio tortas
Šokoladinis sūrio tortas
Autorius apie receptą: Šokoladinis kreminio sūrio tortas gali tik skambėti sudėtingai, bet pagaminimas yra gana paprastas. Man labiausiai patinka, kad nereikia kepti atskirai biskvitų, plakti kremų ir Šokoladinis kreminio sūrio tortas gali tik skambėti sudėtingai, bet pagaminimas yra gana paprastas. Man labiausiai patinka, kad nereikia kepti atskirai biskvitų, plakti kremų ir po to visko sluoksniuoti. Tiesa, šį tortą reikia nemažai laiko tiesiog palikti vėsti, bet ta kantrybė, galiausiai atsiperka su kaupu! Tokį tortą būtų ne gėda kepti gimtadieniui ar kokiai didesnei šventei. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
70 gramų sviesto
Įdarui:
680 gramų kreminio sūrio (pvz. „Philadelphia“, kambario temperatūros)
250 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
230 gramų juodojo šokolado (naudojau 50 % kakavos)
120 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (kambario temperatūros)
2 šaukštai kakavos (nesaldžios)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame atvėsti.
2.
Pagrindui sausainius sudedame į maišelį, padaužome kočėlu ar mėsos muštuku ir taip sutrupiname iki smulkių trupinių. Po to sausainius suberiame į dubenį.
3.
Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje, užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Apvalios, išardomos 23 cm skersmens kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi (ant formos kraštų kepimo popieriaus neturėtų būti). Sausainių masę sudedame į kepimo formą, gerai prispaudžiame prie dugno ir suformuojame labai žemus kraštelius.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Po to išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
6.
Įdarui į didelį indą sudedame kreminį sūrį ir plakame elektriniu plakikliu apie 2-3 minutes. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, kakavą ir gerai išplakame. Tada supilame atvėsusį šokoladą, grietinėlę ir vėl išplakame. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušto kiaušinio masę išplakame.
7.
Sūrio įdarą supilame ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginame paviršių.
8.
Ant apatinių orkaitės grotelių, po tortu, padedame kepimo indą su vandeniu.
9.
Tortą kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 70-80 min (aš kepiau 70 min.). Kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės galingumo. Tortas iškepęs, kuomet įdaro krašteliai pasidaro tvirtesni. Torto vidus dar bus šiek tiek skystas ir, pajudinus tortą, judės, tad neperkepkite. Tortą paliekame išjungtoje orkaitėje su pravertomis durelėmis 1 val.
10.
Išėmus tortą iš orkaitės, apipjauname kraštus (tam, kad tortas vėsdamas, nesutruktų, perbraukiame peiliu tarp formos krašto ir torto krašto). Tortą paliekame vėsti 1-2 val. kambario temperatūroje, tada nuimame formos kraštus. Kai tortas atvėsta, dedame į šaldytuvą bent 4 val., geriausia pernakt. Tortą dekoruojame, kaip patinka. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital