Senoviškos spurgos su rūgpieniu

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Senoviškos spurgos su rūgpieniu
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios senovinės spurgytės. Jeigu neturite rūgpieno, jį galite drąsiai keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau Labai skanios senovinės spurgytės. Jeigu neturite rūgpieno, jį galite drąsiai keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
1 stiklinė rūgpienio (arba kefyro)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai aliejaus
1.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išplakite su cukrumi. Supilkite rūgpienį, aliejų, berkite sodą, druską. Gerai išplakite. Suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Minkykite tešlą, kad kuo mažiau liptų prie rankų, jeigu reikia, berkite dar miltų. Tačiau jų nepadauginkite! Nurodytiems ingredientų kiekiams nenaudokite daugiau nei 3 stiklinių miltų, kitaip spurgos bus kietos! Jei suberus tiek miltų, tešla dar lipni, spurgas formuokite šlapiomis rankomis.
2.
Giliame puode, ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Ar aliejus tinkamos temperatūros, gali patikrinti įmesti vieną spurgą - ji turi greitai iškilti į paviršių, bet riebalai neturi rūkti, neturi kilti dūmų.
3.
Spurgas traukite iš aliejaus ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad nutekėtų riebalai.
4.
Spurgas, po kelias, dėkite į puodą ir vis pavartykite kiaurasamčiu, kad apkeptų iš visų pusių. Išėmus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perklių.
5.
Dar karštas spurgas pabarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Liveta
2023-02-11 22:38
Tešla lyg būtų sviestinė, visiškai nėra jokio panašumo į spurgytes ATSAKYTI
marija
2023-01-20 15:57
O aš darau kaip riestainius, tai puikiai iškepa. ATSAKYTI
Irma
2021-02-23 21:18
Kur varske recepte? ATSAKYTI
Renata
2021-02-24 10:04
Varškės nėra, nes tai ne varškės, o rūgpienio spurgos :) ATSAKYTI
bak
2020-11-13 18:16
Visiška nesąmonė, tešlą neįmanoma formuoti, kepant viršus smarkiai apskrunda o vidus lieka žalias. Ir 5 šaukštai cukraus????? Ne geriau tiesiog cukrų valgyt? ATSAKYTI
Ilona
2020-11-16 10:31
Reikėtų daugiau miltų įberti, ir tinkamą aliejaus temperatūrą palaikyti. Jis neturi būti per daug karštas. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital