Senoviški naminiai sūdyti lašiniai

AUTORIUS:
Mindaugas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 100
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Senoviški naminiai sūdyti lašiniai
Senoviški naminiai sūdyti lašiniai
Senoviški naminiai sūdyti lašiniai
Autorius apie receptą: Lašinių kokybės vertinimas seniau ir dabar labai pasikeitė. Kaip ir skonis bei išvaizda. Seniau žmonės kiaules penėdavo ilgiau - kad tik lašiniai butų kuo storesni. Dabar Lašinių kokybės vertinimas seniau ir dabar labai pasikeitė. Kaip ir skonis bei išvaizda. Seniau žmonės kiaules penėdavo ilgiau - kad tik lašiniai butų kuo storesni. Dabar auginamų kaulių lašiniai beveik nesusiformuoja, o vadinami ,,lašinukai'' turi daugiau raumeninio sluoksnio, nei lašinių. Jie labai sunkiai pjaustosi, valgant sūdytus sunkiai kramtosi, sunku atskirti odą. Mes visuomet patys pasisūdome nemažai lašinių - turime spirgučiams, kiaušinienei, o ir valgyti skanu! Receptas einantis iš kartų į kartas, senovinis, dzūkiškas, laiko patikrintas. Tinka ir spirgučiams, ir valgymui. Neturi jokių specifinių poskonių, kaip kad pirktiniai kartais. Aromatingi, gerai pjaustosi, lengvai kramtomi, gerai atsiskiria oda. Beje, lašinius visuomet sūdome tik šaltuoju metų laiku. (...daugiau) Mindaugas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 100
15 kilogramų kiaulienos lašinių (kaimiškų)
1.5 kilogramo rupios druskos (be jodo)
1 šaukštas cukraus
1 sauja maltų lauro lapų
3 šaukštai maltų juodųjų pipirų
3 galvos česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašinius reikia sūdyti bent para po pjovimo, tik ne vėliau nei 2 paros. Negalima jų plauti, o indas turi būti sausas.
2.
Česnakus susmulkinti, sumaišyti su druska, prieskoniais. Tiksliai nurodyti druskos kiekį sunkoka, bet lašiniai turi būti gerai padengti druska.
3.
Pirmiausia lašinius įtrinti cukrumi, užberiant po labai mažai. Priduoda rausvumo, subalansuoja skonį. Tuomet kiekvieną gabalą ištrinti druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu.
4.
Didelio dubens dugną pabarstyti tuo pačiu mišiniu ir sluoksniuoti lašinius, oda vis į apačią. Indą aprišti natūraliu audiniu ir laikyti vėsioje patalpoje.
5.
Kasdien arba bent kas antrą dieną juos pavartyti, aplieti susidariusi skysčiu. Jei druska ,,dingo'', reiktų jos užbarstyti ant viršaus papildomai. Lašinių, ypač jei jie be raumens, persūdyti negalima. Po 7 dienų išimti iš dubens, nuvalyti druskos perteklių.
6.
Džiovinti aprištus marlė vėsioje, bet sausoje patalpoje.
7.
Seniau laikydavo sūdytus lašinius specialiose labai sandariose spintose, kurios stovėdavo kamarose, sandeliukuose, svirnuose. Dabar juos po džiovinimo laikome šaldytuve, dalį įdedame į kamerą.
AUTORIUS: Mindaugas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alma
2022-10-30 15:04
Kiek laiko reikia dziovinti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital