Senovinis šnicelis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Senovinis šnicelis
Autorius apie receptą: Taip gamino mano močiutė, mama, teta. Taip gaminu ir aš. Puikus būdas sunaudoti grikių likučius. Taip gamino mano močiutė, mama, teta. Taip gaminu ir aš. Puikus būdas sunaudoti grikių likučius. Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų vištienos faršo
100 gramų grikių (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 riekė batono
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
Padažui:
3/4 stiklinės pieno
100 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas kvietinių miltų
1 pundelis krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Batoną užmerkiame vandenyje. Nuspaudžiame.
2.
Į faršą beriame grikius, įtarkuojame svogūną, mušame kiaušinį, nuspaustą batono riekele, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
3.
Drėgnomis rankomis formuojame šnicelius ir apvoliojame džiūvesėliuose.
4.
Kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškepa. Atidedame į šoną.
5.
Padažui smulkiai supjaustome svogūną.
6.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Beriame svogūną ir kepiname, kol suminkštės. Beriame miltus ir maišome, kol masė sušoks į gabaliukus. Tuomet pilame pieną ir vėl maišome pastoviai, kol masė taps kreminė. Beriame smulkintus krapus ir išmaišome. Jei reikia, beriame druskos.
7.
Į lėkštes dedame norimo garnyro, šnicelį ir ant viršaus užpilame padažo.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ilona
2023-07-28 19:02
O galima be batono? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital