Sausainiai su obuoliene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sausainiai su obuoliene
Sausainiai su obuoliene
Sausainiai su obuoliene
Autorius apie receptą: Kaip savaitgalis be saldėsių. Prie kavos ar arbatos puodelio prikepiau gardžių sausainiukų. Kadagi dar turėjau nuo pernai metų gamintos obuolienės, nusprendžiau sausainiams Kaip savaitgalis be saldėsių. Prie kavos ar arbatos puodelio prikepiau gardžių sausainiukų. Kadagi dar turėjau nuo pernai metų gamintos obuolienės, nusprendžiau sausainiams ją panaudoti. Tiesą sakant, sausainiukus galite kepti ir be įdaro, visaip bus gardūs. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
200 gramų obuolienės (ar kitos tirštos uogienės, džemo)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį riešutų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą sutarkuoti burokine tarka, įsijoti miltus su kepimo milteliais. Pirštais sutrinti iki trupininės masės. Įberti cukrų, įmušti kiaušinius ir įberti druskos. Gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą valandai.
3.
Atšaldytą tešlą iškočioti, plonai kočioti nereikia. Formele išspausti sausainius, pusę išspaustų sausainiukų atidėti, o likusiuose per vidurį išspausti rutuliuką.
4.
Ant sausainių užtepti obuolienės, uždėti antrą sausainį su išspaustu viduriuku ir šiek tiek paspausti kraštelius, kad susijungtų.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainiukus.
6.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Plakiniu aptepti sausainius, pabarstyti riešutais.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minutes.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital