Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kiaušiniai;
250 g miltų;
2 šaukštai grietinės;
7 šaukštai cukraus;
125 g sviesto ar margarino (kepiniams);
0,5 šaukštas acto;
Miltinio cukraus pabarstymui.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su sviestu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti su grietine ir supilti į miltų ir sviesto mišinį, dėti 2 šaukštus cukraus ir actą. Tešlą atšaldyti. Išplakti baltymus iki putų. Po truputį berti cukrų ir plakti iki tirštos masės. Tešlą iškočioti ir supjaustyti trikampiais. Ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį baltymo kremo ir susukti. Skardą pabarstyti miltais. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. Kepti 170-180 laipsnių apie 20-25 min, kol pagels. Pabarstyti milteliniu cukrumi arba cukraus pudra. Skanaus :)