Sausai raugintos morkos - tobulas garnyras!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Sausai raugintos morkos
Autorius apie receptą: Kas gi tas sausasis rauginimas? Tikiu, daugelis jūsų pamenate vieną vasarą internetą užplūdusį agurkų rauginimo maišelyje receptą. Pabandžiau ir aš, žinoma, ir jau po Kas gi tas sausasis rauginimas? Tikiu, daugelis jūsų pamenate vieną vasarą internetą užplūdusį agurkų rauginimo maišelyje receptą. Pabandžiau ir aš, žinoma, ir jau po pirmo karto supratau, kad agurkus galima gaminti ne tik maišelyje, kurį po to tenka išmesti, bet tiesiog sandariame inde, pvz. puode ar stiklainyje. Tokiu pačiu būdu pradėjau gaminti ir pomidorus, moliūgus, kopūstus. Bet apie morkas kažkodėl pagalvojau tik šiemet. Och kaip gaila, kad ne anksčiau. Dabar mūsų namuose morkos, po mylimiausių pomidorų, yra antros pagal skanumą. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas morkų
2 šaukšteliai rupios druskos (apie 20 g)
5 skiltelės česnako (ar 6)
1 žiupsnelis krapų (šaldytų ar šviežių kotų ar žiedynų)
1 žiupsnelis vyšnių lapų (šaldytų ar šviežių)
1 žiupsnelis juodųjų serbentų lapų (šaldytų ar šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas nuskutu, pjaustykle ar paprasčiausiu peiliu supjaustau plonais griežinėliais ir sudedu į hermetiškai uždaromą puodą ar stiklainį.
2.
Beriu druską, smulkiai supjaustytus česnakus ir lapus. Viską gerai sumaišau, indą uždengiu ir palieku šiltoje vietoje.
3.
Kasdien indą bent kelis kartus papurtau, atidariusi pauostau, dažniausiai trečios dienos pradžioje morkos jau kvepia šviežiai raugintais agurkais. Tuomet morkas sudedu į patogų indą ir jį sandėliuoju šaldytuve.
Patarimai:
Ar būtini lapai? Jeigu neturite jokių lapų, galite naudoti prekybos centruose net ir žiemą randamą prieskonių mišinį konservavimui, jie dažniausiai būna pačioje apatinėje prieskonių lentynoje. Skonis dėl kalendros grūdelių būna kiek kitoks, bet irgi labai malonus.
Kaip patiekti? Taip ruoštos morkos puikiai tinka garnyrui ar tiesiog užkandžiui. Kitaip, nei sūryme mirkusios tradiciniu būdu raugintos morkos, šios išlieka labai traškios, ilgai kramtomos, su maloniu saldumo ir sūrumo duetu bei prieskonių skoniais ir aromatais.
Kiek ruošti? Dažniausiai ruošiu kilogramą morkų, tiek mums dviems pakanka 5-7 dienoms.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital