Rauginti kopūstai

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Rauginti kopūstai
Autorius apie receptą: Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai neskanūs, negražiai atrodo ir blogai išsilaiko. (...daugiau) Laura
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis raugintų kopūstų receptas ir mūsų jis pats mėgstamiausias. Jeigu mėgstate švelnesnio skonio raugintus kopūstus, galite juos raugti ir trumpiau negu kad Tikras klasikinis raugintų kopūstų receptas ir mūsų jis pats mėgstamiausias. Jeigu mėgstate švelnesnio skonio raugintus kopūstus, galite juos raugti ir trumpiau negu kad recepte nurodyta. Tiesiog ragaukite, ir kai jau skonis patiks, galite drąsiai valgyti.

Jeigu raugintus kopūstus mėgstate čiut salstelėjusius, galite papildomai įdėti apie 50 g cukraus (jį dėkite drauge su druska). Taip pat raugintus kopūstus paskaninti labai tinka sauja kmynų, kadagio uogų ar kelios saujos spanguolių.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 kilogramų kopūstų
1 kilogramas morkų
180 gramų druskos (rupios, būtinai nejoduotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuikite gūžių viršutinius lapus ir išpjaukite kopūsto kotus.
2.
Kopūstus plonai supjaustykite peiliu arba specialia pjaustymo mašinėle. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Kopūstus, morkas ir druską sumaišykite.
3.
Į indą, kuriame raugsite, dėkite 15-20 cm storio sluoksnį paruoštų kopūstų. Grūstuve arba rankomis juos gerai suspauskite, truputį patraiškykite, kad rūgstant lengviau atsirastų sultys. Tada vėl dėkite sluoksnį kopūstų, vėl paspauskite ir taip kol sudėsite viską (palikite 15-20 cm nuo indo viršaus tuščią, nes rūgdami kopūstai pakyla).
4.
Leiskite kopūstams pastovėti, kad atsirastų sulčių. Tada ant viršaus uždėkite medinę lentelę, paslėkite akmeniu ar kitu sunkiu daiktu, kad visi kopūstai būtų apsemti sultimis. Indą pridenkite marle arba dangčiu (bet dangtis neturėtų būti sandarus, kad galėtų išeiti rūgstant atsirandančios dujos).
5.
Pirmąsias keletą dienų kopūstus laikykite šiltesnėje patalpoje (pvz. virtuvėje). Bent vieną-du kartus per dieną kopūstus išdadykite medine lazdele, kad iš visur, ypač iš dugno, lengviau pasišalintų rūgimo metu susidariusios dujos. Kai paviršiuje pasirodo putos ir skonyje atsiranda lengva rūgštelė, galite kopūstus nešti į vėsesnę patalpą (pvz. sandėliuką) - rūgimas tolgiau vyks, bet lėčiau, pamažu, nes jeigu kopūstia rūgsta labai greitai, jie gali suminkštėti.
6.
Kai kopūstų skonis ir rūgštumas jau patiks, dėkite juos į stiklainius ir laikykite šaldytuve arba vėsiame rūsyje.
Patarimai:
Kopūstus geriausia raugti medinėse statinaitėse arba emaliuotuose induose.
Raugintus kopūstus galite paskaninti sauja kmynų, kadagio uogų ar keliomis saujomi spanguolių ar bruknių.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (5)
Fėja
2018-10-16 21:26
Cukraus niekada nededu ir taip ilgai virtuvėje nelaikau. Pakanka 2-4 dienų ir greitai atsiranda sulčių. Ragauju, kai rūgštelė randasi nešu į vėsesnę patalpą ir dar palaikau pora dienų ir pakankamai skanius dedu į stiklainius ir į šaldytuvą. Tiesa dar būtinai dedu kmynų. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2016-10-30 14:37
Kartais taip gali nutikti ir priežastys būti įvairios - tiek kopūstų rūšis ir kietumas, tiek naudojamos druskos rūšis. Jeigu neatsiranda pakankamai skysčio vien nuo druskos poveikio, papildomai pagrūskite, paminkykite (rankomis arba grūstuve) kopūstus iki kol kopūstų sultys išsiskirs ir jos pilnai kopūstus apsems. Minkymas tikrai turėtų padėti, tiesiog negailėkite jam laiko ir jėgos - minkykite iki kol sulčių atsiras pakankamai. ATSAKYTI
Vida
2016-10-30 11:04
Vakar sudejau kopustus ir neatsiranda skysciu. Patarkit ka daryti.Daug metu raugdavau ir budavo labai skanus,bet taip dar nebuvo...
ATSAKYTI
Gitana
2016-10-27 14:26
Labai geras receptas! O kopūstai man išrūgo dar greičiau, per kokią savaitę. Gal kad namuose šilta, tad rūgimo metu ragaukite, ir kai jau skonis patiks, bus paruošta :-) Aš dar pridėjau saują kmynų, labai tiko. ATSAKYTI
Roma
2017-11-01 20:55
Ir as cukraus dedu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital