Greitai marinuoti pievagrybiai

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Greitai marinuoti grybai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Rudenį, kai prirenkam grybų, juos užmarinuoju, nuo visų kvapų virtuvėje šeima užsimano marinuotų grybukų čia ir dabar, o marinuoti miško grybai turi pastovėti bent kelias Rudenį, kai prirenkam grybų, juos užmarinuoju, nuo visų kvapų virtuvėje šeima užsimano marinuotų grybukų čia ir dabar, o marinuoti miško grybai turi pastovėti bent kelias savaites, kol įgaus puikų skonį. Tuomet greitai pamarinuoju pievagrybių - tai receptas greitam vartojimui, šaldytuve juos laikyti galima apie savaitę, bet nereikia sterilizuoti stiklainių ar kaitinti jau paruoštos mišrainės, ilgai ruošti grybų. Labai skanu prie karštų patiekalų, į įvairiausias mišraines ar ant sumuštinukų! (...daugiau) Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pievagrybių (mažesnių)
200 mililitrų vandens
50 mililitrų aliejaus
70 mililitrų obuolių acto (arba 50 ml paprasto acto)
4 skiltelės česnako
6 vienetai pipirų (žirneliais)
1.5 šaukšto cukraus (be kaupo)
1 šaukštas druskos (be kaupo)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio garstyčių grūdelių (arba kalendrų)
2 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti ir nuvarvinti.
2.
Į puodą pilti vandenį, actą, aliejų, berti cukrų, druską, garstyčių sėklas, maltus pipirus ir pipirus žirneliais, smulkintą česnaką, lauro lapus. Kaitinti, kol užvirs.
3.
Į užvirusį marinatą sdėti pievagrybius, užvirinti, sumažinti kaitrą ir virti 5 minutes.
4.
Dar karštus pievagrybius sudėti į švarius stiklainius (man išėjo du stiklainiai po 0.75 l). Užsukti dengateliiais ir palikti visiškai atvėsti.
5.
Atvėsusius statyti bent 2 valandoms į šaldytuvą, o dar skaniau juos šaldytuve palaikyti parą. Suvartoti reikėtų per daugmaž savaitę.
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
As
2022-02-26 13:40
200ml kas čia per kliedesiai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital