1.
Agurkams nulupu žievelę ir supjaustau gabalėliais. Jeigu agurkai nėra kartūs, galite jų ir nelupti, tiesiog nulupus būna gražesnė sriubos spalva, nes žievelės ją nutamsina :) Avokadus nulupu ir išimu kauliukus.
2.
O toliau paprasčiau nebūna - visus ingredientus sudedu į elektrinį plaktuvą ir sutrintu iki vientisos konsistencijos. Paragauju, ar pakanka druskos ir rūgštelės, jeigu kažko trūksta - papildomai įdedu.
3.
Beje, šiai sriubai citrinos sulčių negailėkite, jos labai pagyvina skonį. Tirštumą irgi drąsiai koreguokite savo nuožiūra - jeigu sriubos norisi skystesnės, įpilkite šiek tiek vandens arba įdėkite papildomą agurką.
4.
Galite sriubą tiekti iškart, arba atvėsinti šaldytuve ir tada gardžiuotis. Jeigu skubate, o sriubos norite šaltos, drauge su ingredientais į trintuvą įdėkite porą ledo kubelių.
5.
Kai turiu nuotaikos pasižaisti, patiekdama šia sriubą papuošiu agurkų kubeliais, šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus, žiuspsneliu šviežiai maltų pipirų ir keliais svogūnų laiškų gabalėliais.
6.
Kadangi šioje sriuboje daug citrinos sulčių, ją galite gaminti ir iš vakaro, nes citrina apsaugo avokadą nuo patamsėjimo. Šaldytuve sandariame stiklainiuke ši sriuba puikiai laikosi apie porą dienų.