Autorius apie receptą:
Šiuo įrašu noriu pasidalinti idėjomis, kaip galima padarius didesnį apsipirkimą, užsišaldyti daržovių ir naudoti jas, esant poreikiui, ilgesnį laiką. Tai itin patogu ir
Šiuo įrašu noriu pasidalinti idėjomis, kaip galima padarius didesnį apsipirkimą, užsišaldyti daržovių ir naudoti jas, esant poreikiui, ilgesnį laiką. Tai itin patogu ir tada, kai nespėjate daržovių sunaudoti šviežių ir jos pradeda "vysti" arba gaunate lauktuvių šių gėrybių iš gerų žmonių. Vasaros laikotarpiu galite užšaldyti daug naminių daržovių ir mėgautis jomis žiema, todėl investuoti laiko į pasiruošimą tikrai verta.
(...daugiau)(...mažiau)Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurkus nuplauti ir labai gerai nusausinti.
2.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais (jei sėklos labai smulkios, galima jas išpjauti) ar sutarkuoti burokine tarka. Jei tarkuosite, tuomet sutarkuotus agurkus reikia sudėti į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų skystis.
3.
Paruoštus agurkus sudėti į šaldymui skirtus maišelius.
4.
Norint juos vėliau naudoti, atšildyti nereikia, o iš karto dėti į norimą patiekalą.
Patarimai:
•
Naudokite šaldymui skirtus maišelius ir geriausiai užspaudžiamus ar užtraukiamus.
•
Galite šaldyti tam tikromis porcijomis arba iš karto didesniais kiekiais.
•
Galite vakuumuoti, jei turite tam skirtą aparatą.
•
Šaldytus agurkus galima naudoti salotoms, šaltibarščiams, tzatziki padažui ir kitiems patiekalams.
•
Tokiu pat būdu galima šaldyti ir kitas daržoves, žoleles, receptą galite rasti čia.