Autorius apie receptą:
Šiuo įrašu noriu pasidalinti idėjomis, kaip galima padarius didesnį apsipirkimą, užsišaldyti daržovių ir naudoti jas, esant poreikiui, ilgesnį laiką. Tai itin patogu ir
Šiuo įrašu noriu pasidalinti idėjomis, kaip galima padarius didesnį apsipirkimą, užsišaldyti daržovių ir naudoti jas, esant poreikiui, ilgesnį laiką. Tai itin patogu ir tada, kai nespėjate daržovių sunaudoti šviežių ir jos pradeda "vysti" arba gaunate lauktuvių šių gėrybių iš gerų žmonių. Vasaros laikotarpiu galite užšaldyti daug naminių daržovių ir mėgautis jomis žiema, todėl investuoti laiko į pasiruošimą tikrai verta, o ir puikiai tinka vietoj šaldytų mišinių iš parduotuvės.
(...daugiau)(...mažiau)Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
cukinijų
pagal poreikį
paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Cukinijas ir paprikas nuplauti, kuo geriau nusausinti.
2.
Cukinijas ir paprikas supjaustyti griežinėliais, pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais, šiaudeliais ar sutarkuoti burokine tarka. Sudėti į šaldymui skirtus maišelius atskirai arba sumaišant kartu darant mišinį.
Patarimai:
•
Naudokite šaldymui skirtus maišelius ir geriausiai užspaudžiamus ar užtraukiamus.
•
Daržoves galite šaldyti tam tikromis porcijomis arba iš karto didesniais kiekiais.
•
Galite vakuumuoti, jei turite tam skirtą aparatą.
•
Šį mišinį galima naudoti troškiniams, apkepams, padažams, blyneliams ir kitiems patiekalams.
•
Tokiu pat būdu galima šaldyti ir agurkus. Agurkų šaldymo receptą rasite čia.