Saldūs juodųjų pupelių ir juodojo česnako sklindžiai su mahonijų uogiene

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Saldūs juodųjų pupelių ir juodojo česnako sklindžiai su mahonijų uogiene
Autorius apie receptą: Neįprasti rudeniniai sklindžiai, sotūs ir maistingi. Neįprasti rudeniniai sklindžiai, sotūs ir maistingi. Birutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė juodų pupelių (virtų arba konservuotų)
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
2 skiltelės česnako (juodojo, fermentuoto)
2 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams (maltas muskato, kardamono, ilgojo pipiro, cinamono)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek riebalų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtas ar konservuotas juodąsias pupeles nuvarvinti ir sumalti. Atskirai sutrinti į košelę česnakus.
2.
Į miltus suberti prieskonius, kakavą, kepimo miltelius, sumaišyti.
3.
Lengvai suplakti kiaušinį, įmaišyti cukrų, druską ir sutrintas juodojo česnako skilteles. Įmaišyti pupeles. Supilti pieną. Suberti miltus ir gerai išmaišyti. Leisti pastovėti 15-20 min.
4.
Kepti mėgstamuose riebaluose (išskyrus alyvuogių aliejų) vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje. Apkepti iš abiejų pusių.
5.
Patiekti su mahonijų uogiene.
Patarimai:
Mahonijos ne tik puošia mūsų gėlynus, bet ir sunokina mėlynas uogas, kurios, pasirodo, yra valgomos. Uogienei jas reikia skinti po šalnų arba pernakt palaikyti šaldiklyje, kad sumažėtų aitrumas. Dar viena būtina procedūra - pašalinti sėklas. Tam uogos užpilamos mažu kiekiu vandens, pavirinamos keletą minučių, sutraiškomos bulvių trintuvu (ne blenderiu). Atvėsus išspaudžiamos per marlę arba pertrinamos per sietelį. Tik po to verdama uogienė.
Stiklinė 250 ml.
AUTORIUS: Birutė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital