Rištiniai margučiai dažyti kinrožių arbatoje

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Rištiniai margučiai dažyti kinrožių arbatoje
Rištiniai margučiai dažyti kinrožių arbatoje
Rištiniai margučiai dažyti kinrožių arbatoje
Autorius apie receptą: Metas galvoti, kaip kiaušinius marginsime. Mano uošvis sakydavo - kuo kiaušinis gražesnis, tuo skanesnis. Aš su juo sutinku, ypač, jei margutis natūraliai gamintas. Mano Metas galvoti, kaip kiaušinius marginsime. Mano uošvis sakydavo - kuo kiaušinis gražesnis, tuo skanesnis. Aš su juo sutinku, ypač, jei margutis natūraliai gamintas. Mano marginimo būdas yra labai paprastas, bet man pasirodė neįprastas. Margučiai išėjo tarsi drožinėti. Kinrožės arbata rūgštoka, o kartu su actu, manau, suformavo reljefinį raštą, nustebinusį tuos, kam juos dovanojau su geriausiais palinkėjimais. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
10 vienetų kiaušinių (baltais lukštais)
1 sauja kinrožių arbatos (dosnios)
1 sauja žalumynų (lapelių, svogūnų laiškų)
30 gramų acto
700 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia verdančiu vandeniu užpilti kinrožes.
2.
Nevisai šviežius kiaušinius nuplauti gerai, kad neliktų riebalų. Apdėti juos svogūnų laiškais, žolynais, aprišti tvirtai tampriu skudurėliu.
3.
Arbatą nusunkti, į ją supilti actą. Užkaisti. Į beveik verdančią arbatą dėti aprištus kiaušinius. Turi apsemti. Bet kiaušiniai neturi būti šalti, nes gali sprogti. Aš manau, kad temperatūrinis šokas prisidėjo prie tokio rašto. Virti 10 min. Palikti pastovėti, kol viralas gerokai pravės.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ina
2023-04-04 16:40
Tai ar nesprogs kiaušiniai dedami į beveik verdantį vandenį? ATSAKYTI
Justė
2023-04-05 10:10
Dėl to autorė ir mini, kad kiaušiniai neturi būti šalti, o šiltesni - kambario temperatūros. ATSAKYTI
2023-04-04 11:22
Bet čia ne skonis,o tiesiog margučio marginimo būdas. Ar tinka tokie konkursui? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2023-04-04 16:03
Kadangi konkursas vyksta per Velykų laikotarpį, galima siųsti receptus ir margučių marginimui, svarbu, kad jie būtų dažyti natūraliomis priemonėmis - arbata, kopūstu, svogūnu ir panašiai. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital