1.
Šokoladiniam biskvitui kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Į baltymus berti žiupsnelį druskos ir plakti iki putų. Po to, nuolat plakant, po šaukštą suberti cukrų ir vanilinį cukrų, ir išplakti iki standžios, blizgios masės. Toliau plakant dėti po vieną trynį ir po šaukštą vandens.
2.
Atskirame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava, viską persijoti ir dalimis suberti į kiaušinių masę. Subėriau per 4 kartus ir maišiau šluotele.
3.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, joje paskirtyti tešlą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą biskvitą išimti iš orkaitės ir "numesti" iš maždaug 30 centrimetrų aukščio ant stalo. Atvėsusį biskvitą perpjauti išilgai per pusę.
4.
Riešutiniam biskvitui kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir riešutus. Sausą mišinį suberti į kiaušinių masę, subėriau per tris kartus ir maišiau šluotele.
5.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti tešlą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsinti.
6.
Kremui šokoladą sulaužyti, minkštą sviestą supjaustyti ir sudėti į indą. Grietinėlę pakaitinti ir užlieti šokoladą su sviestu. Palikti 2 minutėms ir tada išmaišyti iki vientisos masės. Palikti kremą atvėsti iki kambario temperatūros ir tada dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Kai masė pradės stingti, ištraukti iš šaldytuvo ir trumpai apie 1-2 minutes paplakti, kad masė pasidarytų puri ir jos kiekis padidėtų.
7.
Glajui šokoladą sulaužyti ir sudėti į indą. Grietinėlę pakaitinti ir užpilti ant šokolodo, palikti 2 minutėms ir po to išmaišyti iki vientisos masės. Palikti masę atvėsti kambario temperatūroje, po to įdėti į šaldytuvą maždaug 2 valandoms. Kai masę pradės stingti, tada jau galima dekoruoti tortą.
8.
Į tortinę dėti šokoladinį biskvitą, jį lengvai sulaistyti arbata, ant jo sudėti pusę paruošto kremo. Po to dėti riešutinį biskvitą, jį taip pat lengvai sulaistyti arbata ir sudėti likusį kremą. Ant viršaus dėti likusį šokoladinį biskvitą. Šonus ir viršų aptepti šokoladiniu glajumi ir puošti pagal fantaziją.