Rabarbarų ir braškių pavlova

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rabarbarų ir braškių pavlova
Autorius apie receptą: Skaniausias vasaros desertas – nereali rabarbarų Pavlovą! Visiškai pūkinio lengvumo morengas, švelnutis grietinėlės debesis ir saldžiarūgštis rabarbarų-braškių Skaniausias vasaros desertas – nereali rabarbarų Pavlovą! Visiškai pūkinio lengvumo morengas, švelnutis grietinėlės debesis ir saldžiarūgštis rabarbarų-braškių viršus. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
2 šaukštai cukraus
Morengui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
140 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
Viršui:
2 vienetai rabarbarų (didesnių arba 3 mažesnių)
12 vienetų braškių
120 mililitrų vandens
80 gramų cukraus
1 vienetas rozmarinų šakelių (mažos)
1 šaukštelis vanilės pastos
Papuošimui:
pagal skonį pistacijų (nebūtina)
pagal poreikį rozmarino (lapelių, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Rabarbarus ir braškes truputį pasmulkinti, suberti į puodą, dėti rozmariną, pilti vandenį, berti cukrų, vanilę, kaitinti ant vidutinės kaitros. Užvirus pakaitinti 30-60 sekundžių, tuomet išgriebti rabarbarus bei braškes į kitą dubenį. Rabarbarai su braškėmis turi tik lengvai suminkštėti, bet jokiu būdu nepervirti! atidėti.
2.
Likusį skystį vis pamaišant kaitinti apie 10-15 minučių, kol didžioji dalis vandens nugaruos ir taps tirštesnis braškių sirupas.
3.
Kiaušinių baltymus sudėti į didelį dubenį, plakti elektriniu plakikliu iki kol suputos. Tuomet plakant po vieną šaukštą palengva suberti paprastą bei vanilinį cukrų ir plakti, kol apvertus dubenį, baltymai tvirtai laikysis vietoje.
4.
Į dubenį su baltymais berti krakmolą, pilti actą ir plakti mažesniu greičiu dar apie 1 minutę.
5.
Ant kepimo popieriaus pieštuku nusibrėžti 20 cm skersmens apskritimą. Popierių išpiešta puse žemyn dėti ant kepimo skardos ir apskritimą užpildyti baltymų mase. Viduryje suformuoti nežymią įdubą, o kraštus padaryti statesnius.
6.
Kepti įkaitintoje iki 120 C laipsnių temperatūros orkaitėje (viduriniame aukštyje) 20 minučių.
7.
Tuomet sumažinti kaitrą iki 100 C laipsnių ir kepti dar apie 1 valandą 50 minučių.
8.
Kai iškeps, leisti morengui visiškai atvėsti orkaitėje (geriausia palikti pernakt), kepant ir vėsinant orkaitės durelių nedarinėti.
9.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
10.
Dėlioti Pavlovą: ant morengo paskirstyti grietinėlę, apšlakstyti sirupu, dėti rabarbarų-braškių masę, pabarstyti pistacijomis ir rozmarinu.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital