1.
Rabarbarus ir braškes truputį pasmulkinti, suberti į puodą, dėti rozmariną, pilti vandenį, berti cukrų, vanilę, kaitinti ant vidutinės kaitros. Užvirus pakaitinti 30-60 sekundžių, tuomet išgriebti rabarbarus bei braškes į kitą dubenį. Rabarbarai su braškėmis turi tik lengvai suminkštėti, bet jokiu būdu nepervirti! atidėti.
2.
Likusį skystį vis pamaišant kaitinti apie 10-15 minučių, kol didžioji dalis vandens nugaruos ir taps tirštesnis braškių sirupas.
3.
Kiaušinių baltymus sudėti į didelį dubenį, plakti elektriniu plakikliu iki kol suputos. Tuomet plakant po vieną šaukštą palengva suberti paprastą bei vanilinį cukrų ir plakti, kol apvertus dubenį, baltymai tvirtai laikysis vietoje.
4.
Į dubenį su baltymais berti krakmolą, pilti actą ir plakti mažesniu greičiu dar apie 1 minutę.
5.
Ant kepimo popieriaus pieštuku nusibrėžti 20 cm skersmens apskritimą. Popierių išpiešta puse žemyn dėti ant kepimo skardos ir apskritimą užpildyti baltymų mase. Viduryje suformuoti nežymią įdubą, o kraštus padaryti statesnius.
6.
Kepti įkaitintoje iki 120 C laipsnių temperatūros orkaitėje (viduriniame aukštyje) 20 minučių.
7.
Tuomet sumažinti kaitrą iki 100 C laipsnių ir kepti dar apie 1 valandą 50 minučių.
8.
Kai iškeps, leisti morengui visiškai atvėsti orkaitėje (geriausia palikti pernakt), kepant ir vėsinant orkaitės durelių nedarinėti.
9.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
10.
Dėlioti Pavlovą: ant morengo paskirstyti grietinėlę, apšlakstyti sirupu, dėti rabarbarų-braškių masę, pabarstyti pistacijomis ir rozmarinu.